Бутат кабинета за морални и материални щети

Опозицията внесе шестия вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев заради нанесените морални и материални щети на страната ни при злоупотреби с евросредства.

Според опозицията еврочленството на България е провалено, а нанесените щети на българските граждани са 1 млрд. лева загуби от еврофондовете.

Под искането са се подписали над 80 народни представители от всички опозиционни партии - ДСБ, ОДС, БНС, БНД, "Атака" и независими депутати. Техни представители занесоха мотивите си в деловодството на парламента.

"Вотът цели да се предизвикат предсрочни парламентарни избори, след като правителството падне от власт. Уникалното в този вот е, че има единодушие в мнението на опозиционните партии, обществото и доклада на ЕК", заяви Стефан Софиянски.

"След гласуването на вота, ако Станишев и компания продължат да бъдат такива безхаберници, през септември ще предприемем радикални действия", закани се пък зам.-председателят на ПГ на ДСБ Веселин Методиев. По думите му напълно е възможно в началото на есенната сесия опозицията да напусне парламента, ако има подкрепата на хората.

Цялото правителството трябва да подаде оставка, каза депутатът от ОДС Надежда Михайлова, която днес беше избран за зам.- председател на парламента. поред Михайлова отнемането на акредитацията на двете агенции е само формален акт. Според нея по същество спирането на пари по програмата ФАР е резултат от несправянето с корупцията, конфликта на интереси и целия кръг на роднински и братски връзки на хора, близки до кабинета.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини