ДАНС прибра Златко Баретата за кратко

Соченият за наркобос Златомир Иванов - Златко Баретата е бил отведен от агенти на ДАНС в сряда рано сутринта.

Това съобщи адвокатът му Лъчезар Таков пред Нова телевизия, цитирана от "Фокус". Юрисът уточни, че е научил от съпругата на Иванов, че той е бил потърсен в дома му и отведен от служители на ДАНС за справка, което според него не означава арест. Говорителката на Държавната агенция за национална сигурност Зоя Димитрова потвърди, че Баретата се намира в едно от поделенията й.
Пред БГНЕС обаче Димитрова е заявила, че Златомир Иванов не е задържан и не е арестуван. "С него се разговаря по въпроси от компетенцията на ДАНС, свързани с националната сигурност. След приключване на разговора, Иванов ще се напусне поделението", категорична беше говорителката.

По-късно Дарик цитира Димитрова, която е заявила, че Баретата вече е напуснал ДАНС и засега няма причина той да бъде арестуван. Бил извикан за справка по няколко случая, но не се уточнява кои и с какво са свързани.

Адвокатът на Баретата допуска, че е възможно той да е бил привикан във връзка с изясняването на взривовете в Челопечене, макар името му съвсем неоснователно да е било намесено в този случай. Според адвокат Таков друга причина за отвеждането на Златомир Иванов именно от служители на тази агенция няма. Таков заяви, че не очаква да бъде повдигнато някакво обвинение срещу Иванов.

Баретата в момента няма нито едно висящо дело. През 2005 година бившият главен прокурор образува 4 дела срещу него. По три от тях той има оправдателна присъда, а четвъртото е прекратено от прокуратурата, уточни защитникът му.

Златко Баретата е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан". Според фирмения регистър той участва в няколко десетки компании за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Сред тях са - "Електра", "Зес", "Ямас импорт експорт", "Алекс 95", ЗК "Аполо и болкан", ЗД "Средец", "Булит кид", "Интел груп", "Рапас", казино "Елит".
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини