Най-опасните градове на Русия

Списанието "Руски Newsweek" публикува рейтинг на най-криминалните градове в Руската Федерация. На първо място в тази класация е Сургут, след него са Тюмен и Перм. Трябва да се отбележи, че големи градове като Москва и Санкт Петербург дори не са сред първите 100. Москва е на 111 място, Санкт Петербург на 122.


В първата десятка на най-опасните градове след Сургут, Тюмен и Перм, следват Сиктивкар, Березники, Хабаровск, Чита, Якутск, Иркутск и Абакан. Опастността се определя от общият брой на регистрираните престъпления на глава от населението. Например в Сургут се извършват средно 493 престъпления на 10 000 души. в сравнение с 10-милионната Москва - този показател е 198 престъпления.

Най-много убийства, изнасилвания и тежки телесни повреди са регистрирани в град Кизил (Кызыл)-административен център на република Тува. А най-много грабежи в Перм.

Най-много икономически престъпления се извършват в градовете Митищи, Орехово-Зуево и Люберци, а престъпления свързани с наркотици в Биробиджан, Сургут и Тюмен.

Публикуваната класация е съставена въз основа на данни от 2002-2006 година. "Руски Newsweek" прави прогноза и за следващата година. Според списанието на първо място ще излезе град Перм, а обстановката значително ще се влоши във Владивосток, Ачинск и Ижевск.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини