Руски разузнавачи са в Косово?

Последната сензация от линията Белград – Прищина казва, че руските разузнавачи са вече е в Косово. Публикацията е на белградският вестник „Прес".

Той цитира доклад на албанските тайни служби. Според тях руски цивилни агенти са участвали в палежите на двата гранични пункта в Северно Косово и руските служби за сигурност заедно със сръбските власти, работят за подялба на Косово.

Високопоставен западен дипломат, цитиран от белградския „Прес", коментира, че косовският премиер Хашим Тачи е убеден в точността на информациите на албанското разузнаване. Той вече е поискал от САЩ да изпратят свои специални части на северната граница. Вашингтон засега отхвърля тази възможност.

Планът на бившата КГБ според „Прес" предвижда тайна акция под шифър „Ибър" за подялба на Косово. Северно Косово, Северно Поморавие и Щръпче трябва да останат извън контрола на официална Прищина. Планирани са още по-агресивни и жестоки акции на косовските сърби във втория етап на плана. Идеята е, албанците в целия свят да разберат, че сърбите са готови да воюват за Косово.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини