Представят Alfa Romeo 8C Spider в Женева

Alfa Romeo напоследък говорят за доста амбициозни планове за своето бъдеще, споменавайки различни евентуални бройки, които възнамеряват да продават в близките години. Освен това си набелязаха и САЩ като пазар за развитие.


Говореше се за много модели, които да поемат тежестта на тази идея, като един от тях бе 8C Competizione - един действително красив расов италиански спортист. Нещо повече - компанията съобщи, че по време на предстоящото автомобилно изложение в Женева ще покаже и откритата версия на модела, която ще бъде изцяло готова за производство.


Подобно на купето, и с кабриолета е решено, че ще бъдат произведени едва 500 бройки, като по-голямата част от моделите вече са се запътили към САЩ и Германия.

Бъдещият модел определено изглежда много харизматичен, но далеч не само дизайнът ще бъде една от силните му страни. Той ще бъде и истински жребец, какъвто е оказа и купето 8C Competizione.


Новият модел е оборудван с 4.7-литров V8 двигател, построен от Ferrari, който предоставя на разположение мощност от 450 к.с. при 7000 об/мин. Агрегатът е куплиран с шестстепенна автоматична трансмисия (с компютъризирано преминаване през предавките посредством педалчетата зад волана) и самоблокиращ се диференциал.


За контролирането на всичкия този потенциал са подбрани най-добрите спирачки в бизнеса. Кабриолетът е стъпил върху 20-инчови колела, като вътре в тях има и въглеродно-керамични дискове Brembo с размер от 380 мм отпред и 360 мм отзад. За оптималната безопасност на пътниците 8C Spider e оборудван със системата VDC (Vehicle Dynamic Control).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини