Microsoft дава 44,6 млрд. долара за Yahoo!

Софтуерният гигант Microsoft обяви, че е направил предложение към Борда на директорите на Yahоo! за закупуването на компанията при цена от 31 долара за акция, което означава, че общата сума на сделката трябва да възлезе на 44,6 млрд. долара, предаде CNN.

Предложението ще позволи на досегашните акционери да изберат дали да получат парите за акциите си в брой или под формата на акции в Microsoft. Планира се половината от сумата за книжата на сегашните акционери да бъде заплатена в брой, а другата – под формата на акции в Microsoft.


Предложените 31 долара на акция са с 62 на сто повече спрямо вчерашната цена на акциите на Yahoo!.

След обявяването на намеренията на Mircosoft поръчките за покупка на акции на Yahoo! силно се увеличиха, като към 14:25 българско време са въведени оферти при цени 30,78 долара за акция, което е 60,32 на сто (11,57 долара) над цената, при която затвори борсата вчера – 19,18 долара за ценна книга. Търговията на борсата в САЩ започва в 16:30 часа.


„Изпитваме голямо уважение към Yahoo! и заедно можем да предложим изключително интересна комбинация от продукти за потребители, издатели и рекламодатели, тъй като ще получим по-добро позициониране на пазара на онлайн услуги", казва изпълнителният директор на Microsoft Стийв Балмър.



Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини