Детски градини в димитровградските села с намален брой деца

Детските градини в селата Ябълково и Горски извор периодично прекратяват работа заради липса на деца. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Общинския съвет след питане, отправено към кмета Иво Димов.

Леко Леков от "Да за Димитровград" повдигна въпроса за работата на градината в Ябълково, а Димов допълни, че най-редовно и тази в Горски извор затваря, тъй като липсват посещения.

По преценка на директора, когато децата са малко, за определен период - ден, два или три заведението не работи, каза Димов. 

Темата за детските градини повдигна отново колежката на Леко Леков от сесийната група на "Да за Димитровград" Валентина Кунева. Тя попита кмета Иво Димов дали е запознат с това, че в детските градини не достигат тоалетна хартия, кърпи и др. принадлежности и за това се събират пари и се купуват от родителите. Кунева не уточни за кои детски заведения става дума.

"Не съм запознат, никой не ме е уведомявал. Може да не достигат доста неща, но чак тоалетна хартия - не вярвам. Но може да има единични случай", коментира в отговор градоначалникът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини