Гаяна е новата повелителка на приятелите на кучетата

    Гаяна е златист (пясъчен) френски булдог на 4 месеца, която спечели място между най-красивите кучета не само в своята порода, но и в клас „The best“ още на първата изложба, на която се яви. Нейни собственици са семейство Карадиневи. Кръстена е на повелителката Гаяна от песента на Меноар.

    Като всички булдози тя не е нито прекалено горда, нито нервна и притежава характерната за тази порода съобразителност, последователност и упорство.

    На първото си участие на САС „Киноложка изложба за купата на град Пловдив“ Гаяна спечели съдиите и беше класирана на първо място в клас бейби между френските булдози. В последвалото представяне на най-добрите "бебета"  тя стана трета между всички участници в изложбата.

    Момчил Карадинев разказа, че те имат 8 кучета, 3 английски и 5 френски булдога. Сами се занимават с техния вид и ги обучават на поведение, стойка, походка. Синът му Димитър предпочита да си играе с любимците, но сериозната работа по представянето им оставя на мама и тате.

    Момчил и съпругата му Вили отглеждат булдозите, но все още на са сигурни дали трябва да започнат професионалното им развъждане – задача отговорна и не лека. За сега се гордеят с питомниците, които имат. Очакват с нетърпение следващите киноложки изложби, когато освен Гаяна ще се включат и други от техните кучета. Следващите два форума са в Стара Загора и на 8 май в Първомай.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини