Първомайски ученици са сред най-добрите в областта по IT

Ученици от ОУ „Георги Караславов“ и СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ са сред отлично представилите се на Областния кръг на състезанията по информационни технологии IT Знайко за начален курс и IT Знайко+ за 5-8 клас.

Симона Стоева от СОУ е с най-голям брой точки от всички явили се осмокласници.

Две деца от дебърското училище са сред първите десет. Атанас Грозев – при второкласниците и Есра Муса при третокласниците.

В групата на 6 клас Елина Батинкова и съученичката ѝ Даниела Колева също са сред първите.

Темите по които малките са можели да работят са „Моят незабравим рожден ден“ и „Морски история“. Изискванията са 1 и 2 клас са били да се направи рисунка. Останалите са можели даизбират между „Моята мечтана екскурзия“, „Ако бях герой в любимия ми филм (книга) …“, „Математически истории“, „Защо избяга зимата? Крайният продукт е можел да бъде оформен като презентация, текстов документ или видеоклип, но за изпълнение на проекта не е допускано ползването на Интернет. Всички ресурси, които учениците са можели да използват са се намирали в папки-галерии*

Всички деца, намерили място между 10-те най-добри в тяхната група, получават право да се явят на Националния кръг на състезанието без да заплащат такса.

Допуснати до втория кръг са още първокласникът от Дебър Спасиан Господинов, второкласниците Божидар Кавазов и Васко Атанасов, а от СОУ Атанас Радичев и Мира Бонева.

Състезанието се провежда в 3 кръга. Първият има за цел най-вече децата да научат за него – те работят самостотелно по дадената тема и изпращат своите работи на оповестен адрес. Първите най-добри десет се класират за втория кръг без да плащат такса за участие. На втория - Областен кръг може да се яви всеки желаещ независимо дали е участвал в първия.

На всички ученици, които ще се явят на Националния кръг на IT Знайко и IT Знайко+ пожелаваме успешно представяне и да покажат своите знания и способности.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини