Отхвърлиха обвиненията на колежани към "Борислав"

Всички обвинения за корупция и нахлуване на публиката на ФК „Борислав“ на мача с „Евроколеж“ отпаднаха след разглеждането им на Зонален съвет.

На насроченото извънредно заседание на Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив, присъстваха представители на двата клуба. Изслушани бяха Григор Иванов – технически директор на ФК “Евроколеж” и  Атанас Кичуков – изп. директор на ФК”Борислав”, съдиите и делегата на футболната среща, както бе и предоставен видеозапис на футболната среща.

След обстойното разглеждане на представените материали, дисциплинарната комисия е излязла със становище, че няма никакви доказателства и предпоставки за опити за купуване на срещата от страна на „Борислав“ - каквито обвинения бяха отправени веднага след мача от треньора на колежаните.

Дисциплинарната комисия не е видяла и нахлуване на публиката на терена и намесата ѝ нито по време на футболната среща, нито след това в района на стадиона.

За допуснати дициплинарни нарушения са наказани 5 футболисти на „Евроколеж“, като основният провокатор - Николай Бончев ще може да си лекува спокойно счупената ръка в продължение на 6 седмици, тъй като правата му са спрени за 6 срещи.

Йордан Томов и Николай Папазов ще останат извън терена за 3 срещи.

Публикуваното в няколко пловдивски сайта твърдение, че първомайци ще искат оставката на треньора на „Евроколеж“, бяха определени от изпълнителния директор на „Борислав“ Атанас Кичуков като неверни, смешни и нелепи. 

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини