Стачкуват местните общопрактикуващи лекари

17-те лични лекари в община Първомай днес са в кабинетите си, но не раздават талони, не правят прегледи и не изписват рецепти. Седмица преди професионалния си празник, те се присъединиха към националния протест срещу глупавите правила или липсата на каквито и да е ред за нормална работа. „Не искаме да сме писарушки и администратори – заяви д-р Станка Апостолова – координатор на местните джипита. Искаме да си вършим спокойно работата, да можем да отделяме достатъчно внимание на пациентите си, да има достатъчно направления за всички.“

Всеки от личните лекари дебело подчертава две неща – не стачкуваме за пари и целта ни е пациентите ни да се чувстват по-спокойни.

Общопрактикуващите лекари споделиха, че този път усещат подкрепата и на своите пациенти и им благодарят за разбирането. Някои от тях правят консултации по телефона и признават, че с неохота са изоставили болните си.

Днес работата им е поета от два спешни кабинета в Медицински център „Асклеп“. До кога ще продължи протестът още не е решено, но всички са лекари са притеснени, че утре е 1 април, а легитимно споразумение със Здравна каса – няма.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини