"Борислав" измъкна точка в Димитровград със силна игра

Ценна точка спечели "Борислав" на негостоприемния стадион в Димитровград. Със силна игра нашите завършиха 0:0 в мач от 23-ия кръг на първенството в Югоизточната В група срещу едноименния тим, който е сред лидерите във временното класиране. Двубоят ще се запомни с абсолютно неадекватното съдийство на софийската бригада, начело с главния съдия Иван Ненков, който ръководи срещата под наблюдението на човек от УЕФА.

Съставът на първомайци бе осакатен от куп контузии на важни футболисти. В стартовия състав липсваха имената на плеймейкъра Пейо Батинов, централния защитник Апостол Павлов и нападателите Илия Длагонски и Кристиян Ватралев. Като партньор на Георги Неделчев в центъра на отбраната игра ветеранът Таньо Бончев, който е и резервен вратар на тима. Въпреки 38-те си години, Бончев се справи перфектно със задълженията си и не остави никакви шансове на димитровградските нападатели.

Мачът започна с активна игра на нашите, които пресираха съперника и не му позволяваха да напусне собствената си половина. Още в 4-ата минута защитник на домакините върна съвсем целенасочено с крак топката към собствения си вратар, който я улови, но младият съдия не приложи правилника и не отсъди двоен удар в пеналтерията на димитровградчани.

Натискът на нашите продължи двайсетина минути, след което домакините изравниха играта и погледнаха напред. През това време футболистите на "Борислав" се отчетоха с няколко опасни атаки и три изстрела към противниковата врата.

В 20-ата минута страничният съдия пусна нападател на "Димитровград" да напредне отдясно от положение на засада. Той влезе в наказателното поле на "Борислав" и пусна топката покрая плонжа на вратаря Мюмюнов, но ветеранът Таньо Бончев със самоотвержен шпагат изби коженото кълбо от голлинията.

Първомайци заиграхана контраатаки и в 28-ата минута бързоногият ляв защитник Кристиан Николов пробяга целия терен покрай тъчлинията, навлезе в наказателното поле, но опита удар и бе блокиран, вместо да подаде на заелия добра позиция Християн Христев.

Домакините отвърнаха с опасен изстрел от 30 метра, спасен атрактивно от първомайския вратар Ферди Мюмюнов, който днес празнуваше рождения си ден.

В 35-ата минута футболистите на "Борислав" пропуснаха най-чистото си положение в мача. Нападателят Васил Колев се отскубна от защитниците на "Димитровград", нахлу остро в наказателното поле и стреля, но вратарят на домакините отрази изстрела със сетни сили.

Нашите започнаха второто полувреме с активна игра. В 51-ата минута Димо Хаджиев получи пас в пеналтерията на домакините, но бе хванат за ръката от димитровградски защитник, който брутално го свали на тревата. Неадекватният съдия се затвори очите и остави играта да продължи. С цялостното си творчество до момента, чернодрешкото изнерви и двата отбора, които в повечето случаи така и не можеха да разберат какво точно отсъжда футболният наместник на Темида. Реферът накъсваше играта с ненужни отсъждания, а подминаваше доста груби изяви, като от странните му решения страдаха и първомайци, и димитровградчани.

Двайсет минути преди края на мача отборът на "Борислав" натисна съперника и го натика в наказателното му поле. В 70-ата минута Васил Колев открадна топката пред пеналтерията и подаде към Християн Христев, който се засуети и ударът му бе блокиран. Следващата атака на нашите завърши със силен, но неточен шут на Димо Хаджиев. В 75-ата минута Георги Неделчев хвърли силно топката от тъч през вратата на домакините, но влезлият като смяна Николай Папазов не успя да стреля точно.

В последните минути мачът се изостри, като атаките се редяха и пред двете врати, като отново съдията блесна с някои безумни отсъждания. В 82-ата минута бе пусната поредна атака от засада в полза на "Димитровград". Техен нападател се откъсна сам срещу първомайската врата, но вратарят Ферди Мюмюнов бе безапелационен и спаси два последователни изстрела към неговата врата от непоследствена близост.

В края на мача другата резерва за "Борислав" Димитър Даллев пробва далечен изстрел, но топката профуча покрай гредата. В последната минута димитровградчани можеха да грабнат победата, но техен футболист за пореден път не успя да преодолее блестящия в този мач вратар Мюмюнов.

Безумният съдия изнерви мача в самия му край, след като първо посочи добавено време от три минути, а след това даде още две допълнителни, без да има никакво основание за това.

След последния съдийски сигнал многобройната първомайска агитка, която през целия мач надвика тихата димитровградска публика, изпрати с бурни овации футболистите на "Борислав" заради мъжката им и всеотдайна игра, а те дружно й се отблагодариха с поклон.

За честта на "Борислав" в този мач се бориха: Ферди Мюмюнов, Кристиан Николов, Георги Неделчев, Георги Славчев, Таньо Бончев, Илия Янков (90 - Димитър Даллев), Христос Доков, Димо Хаджиев, Васил Колев, Християн Христев (72 - Николай Папазов), Йордан Томов (76 - Илия Длагонски).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини