Кметът на Виница празнува на Тодоровден

На днешния ден имен ден празнува най-дългогодишният кмет на населено място в общината –Тодор Тодоров.

Той е от рода на един от основателите на село Виница – Тодор Горнооло. И естествено, името Тодор в рода му е едно от най-често срещаните.

За празника кметът мисли да почерпи с печено агне и да посрещне много гости. Не се притеснява, че денят е постен – казва, че постите са за тези, които грешат, а той има самочувствието на човек, който взима правилните решения.

Гордее с няколко неща – семейството му, двете дъщери двамата внуци. Казва, че е местен полиглот защото е усвоил цигански, копанарски и турски – езиците, които владее голяма част от населението на Виница. Мисли, че се отнася дружелюбно с хората и те му отвръщат със същото. С какво ще ме запомнят – замисля се Тодоров – времето ще покаже. Помогнал съм на много хора и се надявам, че не са го забравили.

Получил е пълномощие да разработва проекти и да сключва договори за изпълнението на някои от тях. Първият проект, за който предстои до дни да бъде подписан договор за финансирането му с ПУДООС е „Ела с нас на детската площадка във Виница“.  Очаква 70 000 лв. за ремонт на детската градина и обособяването на две групи. Предстои изграждането на мост към гробищата – дейност отложена миналата година заради дъждове. Това е основното, което се очертава да свърши до края на тази година. Категоричен е, че това е последния му мандат като кмет.

Питам го дали по времето на адаша му Тодор Баръмов е управлявал по-лесно. Казва, че имената може да са ги свързвали, но тогава кметът е бил подкрепен от БСП, а той издигнат от СДС – това е имало по-голямо влияние.

Вместо Конски Великден, Тодор Тодоров подготвя конски състезания за Великден.  От миналата година е започнал реализация на своята идея за надпревара за издръжливост и силни коне.

За празника Тодор Тодоров си пожелава да е здрав, а мечтата му е да доживее сватбите на внуците.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини