Средно на ден в общината се регистрират по 1,36 престъпления

Анализите на оперативната обстановка показват, че в РУП- Първомай на ден средно се регистрират по 1,36 извършени престъпления, се казва в информацията за дейността на управлението през 2015 година. Най- честите нарушения на закона са свързани с посегателствата върху собствеността на гражданите.

През 2015 година криминалните престъпления, извършени на територията на община Първомай са 327. След проведени издирвателни мероприятия са установени извършителите на 138 от тях, което представлява разкриваемост 42.20%. За сравнение – през 2014 година разкриваемостта е 26,1%.

За отчетния период служителите на РУ – Първомай са разкрили едно тежко престъпление – убийството в село Караджалово. По друго 1 убийство производството е прекратено.

Няма установени организирани групи, занимаващи се с престъпна дейност.

Разкрити са 35 кражби на имущество, между тях взломни, квартирни и джебчийски.

Прави впечатление, че повечето от кражбите се случват в тъмната част на денонощието – след 19 часа. За домовите е по-характерен периодът, когато хората са на работа.

Криминалните престъпления, придобили най-голяма популярност е крупната кражба за над 600 000 лв. в кв. Дебър; разкритото убийство в село Караджалово и заловените извършители на кражба на бали тютюн от фирма в Първомай.

По линия на икономическата престъпност са заявени 55 престъпления, откоито 22 са разкрити.

През 2015 година са регистрирани 13 престъпления извършени от 12 деца. С изключение на едно посегателство на МПС, всички останали са кражби. 5 малолетни непълнолетни деца са имали 18 противообществени прояви. В края на 2015 година в Детска педагогическа стая на отчет се водят 29 лица. 10 от тях са малолетни, а 4 от непълнолетните са момичета.  

По информация на РУ - Първомай

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини