Кадиев и съмишленици създават партия ”Нормална държава”

Независимият депутат Георги Кадиев и група съмишленици обявиха официално, че правят нова партия, която ще се казва "Нормална държава". На пресконференция в БТА Кадиев обясни, че са решили да назоват новия политически проект с името на това, което най-много липсва в момента. 

"Разделението вече не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях. Основният ни слоган е "Всичко отначало", обяви Кадиев. 

Той обяви данни от социологическо изследване, според което 71,5% от българите не смятат, че България е нормална държава. Сред хората между 30 и 60 годишна възраст този процент е около 80. 

"Днес България е всичко друго, но не и рай. Страната ни е на дъното в Европа и зад това сауправляващи и задкулисие, преплетени в общ заговор и подпомагани от многочислен слугинаж. Техните оръжия са корупцията, необразоваността, бедността, алчността и арогантността", каза още Кадиев, като подчерта, че за 10 години в политиката се е опазил от корупцията. 

Депутатът посочи, че се обръщат към най-недоволните от държавата и се опитват да привлекат хората в активна възраст между 30 и 50 г. Целта му е и българите да започнат да се връщат от чужбина, като затова ще работят за държавни програми и данъчни облекчения.

Другите му приоритети са - връщане на ролята на държавата в икономиката и изграждане на средна класа.

"Нямам намерение да мародерствам върху която и да е политическа партия, обичам хората отБСП, но не обичам ръководството й", коментира той по повод отношенията на новата му партия с левицата, от чиято парламентарната група миналата година беше изключен.

Кадиев уточни, че започват да обикалят страната и да събират подписи, като целта им е до месец май да са подали документите в съда за регистрация с идеята да са готови за избори. Засега обаче не смята да търси обединение с АБВ и "Движение 21" на Татяна Дончева. 
Според него ще има предсрочни избори. По думите му това зависи от нервите на премиера Бойко Борисов и доколко хората ще търпят корупционни скандали. 

При обявяването на партията до Георги Кадиев застанаха актьорът Дейвид Славчев,Димитър Самодумов, който беше кандидат за общински съветник от коалиция „Сердика" (АБВ, Български социалдемократи), Войслав Тодоров – общински съветник от същата коалиция, бизнесменът Върбан Върбанов и Анелия Иванова – правист, доскоро работила в Европейския парламент.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини