Нова двучасова блокада на ГКПП, "Кулата-Промахон"

    Три вехти ремаркета на трактори, изтикани от протестиращите гръцки фермери в 13.15 ч. днес блокираха отново граничния пункт Кулата-Промахон. Влизането в Гърция и България е преустановено, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

    Около 100-ина протестиращи има на граничния пункт, чиято блокада продължава до 15 часа днес.

    За пореден път протестиращите срещу високите данъци гръцки фермери, разположили се вече 10-ти ден на ГКПП „Кулата-Промахон”, днес в 13.15 часа отново блокираха границата между Гърция и България. След като 10-ина минути обсъждаха блокадата с гръцките полицаи, фермерите изтикаха пред граничния пункт три вехти и ръждясали ремаркета.

    Така бе преграден пътят на влизащите в България леки автомобили и тирове. Трето ремарке бе изтикано на ръце и подпряно с трупчета и на лентата за влизане в Гърция. На този етап се знае, че блокадата ще продължи до 15 часа днес. Вчера граничният пункт бе блокиран за около пет часа и половина.

    „Няма да мръднем от тук докато правителството не намали данъците”, каза Илия от град Серес. Гръцки спецчасти има на граничния пункт за предотвратяване на евентуални безредици.

     

    Източник: bgnes

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини