Microsoft спира поддръжката на три версии на Internet Explorer

Считано от 12-ти януари т.г. Internet Explorer 8, 9 и 10 повече няма да получават софтуерни обновления от Microsoft. Софтуерната компания обяви, че на 12-ти януари потребителите на тези версии на браузъра ще получат съобщение да си инсталират по-модерна версия.

Internet Explorer 8, 9 и 10 се използват от Windows 7 и Windows Server 2008 R2. Важно е потребителите да си инсталират по-модерен браузър, защото тези версии вече няма да получават дори обновления за сериозни пропуски в сигурността им. Това ще ги изложи на голям риск от хакерски атаки.

Internet Explorer 11 остава единствената версия на този браузър, която се поддържа от Microsoft. Нейните дни също са преброени, защото софтуерният гигант постепенно преминава към неговия наследник Edge. Тъй като новият браузър все още има неуредици, за сега IE 11 ще продължи да съществува паралелно с него.

Спирането на поддръжката за по-старите версии е добра новина и за създателите на сайтове. Те ще могат да се съсредоточат върху по-новите технологии и стандарти, част от които не се поддържаха от IE 10 и неговите предшественици.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини