Първомайци окупираха почетната стълбичка на турнир по бадминтон

Младите бадминтонисти на Първомай превзеха почетната стълбичка на последното състезание, в което участваха. Те завоюваха 4 първи, 2 втори и 2 трети места.

На 23-24 октомври се проведе последния турнир от веригата „Млади таланти“ в Стара Загора за деца до 11 и до 17 години. 14 състезатели на КФВС „Атлет“ взеха участие в надпреварата. Срещу тях излязоха да се състезават представители на отбори от Стара Загора, Хасково, Варна, Левски -Люлин, НСА, , Старс – София, Гълъбово, Севлиево.

При момчетата до 11 години Станимир Терзиев спечели всичките си двубои с 2:0 гейма и безапелационно стана шампион. Георги Манчев, Светослав Терзиев и Николай Давчев отпаднаха на четвъртфиналите, а по- малките Христо Костов и Борян Филев - в групите.

В първомайски финал Михаела Чепишева се наложи над втората Калояна Налбантова, на трето място остана Елеонора Иванова. Заставането на три състезателки от клуба на почетната стълбичка донесе изключително приятни емоци на треньорите и удовлетворение от добре свършена работа. 

Цветина Попиванова, Александра Василева и Михаела Джакова отпаднаха в групите.

При двойките между момчетата също имаше първомайски финал: Станимир Терзиев Георги Манчев победиха Николай Давчев – Светослав Раев.

При момичетата шампионки са Михаела Чепишева – Елеонора Иванова, а Александра Василева Михаела Джакова – трети.

Участие при 17 годишните записаха и Стефан Терзиев и Николай Колев.

31 октомври е единствената свободна от състезания събота за атлетите и тогава треньорите Илиян и Красимир Кръстеви са решили да проведат за втора година състезанието „Мама татко и аз“. В него ще участват бадминтонистите в двойка с техен родител. Събитието е част от програмата на Министерството на младежта и спорта „Децата и спортния клуб“. Треньорите очакват за събитието да дойде и председателят на федерацията Пюзант Касабян.  

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини