Оставиха д-р Бойлова още един мандат да е Управител на Медицинския център

Д-р Румяна Бойлова ще бъде шеф на Медицински център 1 още 3 години. Това реши Общинският съвет на проведената вчера редовна сесия.

Предложението беше внесено от заместник-кмета Николай Митков. В докладната записка се казва, че на 25 юли 2015 година изтича тригодишният договор на Управителя и по Закона за лечебните заведения той може да бъде подновен еднократно без провеждане на конкурс.

Мотив за предложението на Митков е „..добрите резултати по изпълнението му (на договора – бел.ред.)“

Направеното предложение предизвика два спора. Единият – редно ли е Николай Митков да внася предложения предвид факта, че вече е обявил намерение да се кандидатира за мястото на градоначалник и по този начин има инструмент за водене на предизборна битка. Илия Ганчев и неговите партньори от Коалиция „Промяна с Митко Хубинов“ заявиха, че не искат да се обсъждат и гласуват предложения, направени от заместник - кмета. В дискусията се намеси и името на съветника д-р Добрин Кръстев – също кандидат-кмет. Още на проведеното в комисиите обсъждане Митков каза, че ще се съобрази желанието на колегите си и в оставащите два месеца до края на мандата на ОбС няма да прави други предложения. В местния парламент настъпи мир и съветниците решиха, че все пак това решение е важно и трябва до 25 юли то да бъде взето, затова и беше разгледано на сесията.

Вторият въпрос беше повдигнат от инж. Иван Димитров – редно ли е двете общински дружества МЦ1 и МБАЛ – Първомай да имат един и същи управител? Проблемът съществува откакто д-р Бойлова спечели конкурса за управител на МБАЛ – Първомай.

Тогава беше приложена юридическа еквилибристика, с която се доказа, че Наредбата е отнася до търговски общински дружества и не е важи за този случай.

В крайна сметка присъстващите на сесията 20 общински съветници гласуваха. 14 от тях подкрепиха предложението, четирима се въздържаха, един гласува „против“, а д-р Митко Хубенов не участва в този вот, тъй като е пряко заинтересован.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини