В Първомай учредиха Киноложко дружество

    19 ентусиасти учредиха Киноложко дружество – Първомай. Те приеха устав на дружество с нестопаснка цел и правилник. За свой председател избраха инициатора – Пеньо Запрянов, а за негов заместник- Запрян Кичуков. Дружеството ще бъде регистрирано в съда, за да може редовно да се води отчет на дейността му.

    Основната му дейност ще бъде информационна – сподели Председателят – да запознаем колкото е възможно повече хора с терапевтичното въздействия на кучетата, особено върху деца с аутизъм, изоставени деца и деца в риск. Ще продължим и работата с ученици, започнала през миналата учебна година в двата киноложки клуба– да ги запознаваме с реда на отглеждане, размножаване, правилата за разхождане на кучетата, участие в състезания и други. Основната ни цел е да научим децата на правилно отглеждане и грижи за домашния любимец– допълни Запрянов – те освен, че трябва да обичат животните, трябва  и правилно и отговорно да се грижат за тях, за да може в бъдеще да не се оплакваме от бездомни кучета, лоши и безотговорни стопани! И напълно да "изгоним" жестокостта към животните, която често прераства и в жестокост към хората Искаме да научим децата , че във всичко е нужно спазване на правила, използване на наука и т.н.

    Дружеството има и почетни членове: Анелия Шанкова – Професионален хендлер; Професионалните съдии Вихра Григорова; Таня Арангелова; Галина Тодорова и Ненад Девич – Председател на киноложко дружество НИШ – Република Сърбия.

    Сред основните цели в устава на Дружеството е записано: Да обединява собствениците на чистопородни кучета с доказан произход от различни породи и техните любители.

    За постигането  на целите ще се води регистър на всички кучета с доказан произход, ще се прилага метода на чистопородното развъждане и други.

    Всеки от членовете самофинансира дейността си, а събраните средства ще бъдат използване за подпомагане на младежката секция в Дружеството.

    Учредителите очакват всички приятели на кучетата да станат част от Киноложкото дружество.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини