С нови завоевания се завърнаха бадминтонистите ни от Нови Сад

    Със златни медали от международния турнир в Нови Сад се завърнаха Михаела Чепишева и  двойката Станимир Терзиев и Георги Манчев. Бадминтонистите на КФВС „Атлет“ участваха и завоюваха още сребърни и бронзови медали.

    Най – малката състезателка – Калояна Налбантова се състезава при 9-годишните и отстъпи единствено във финалната среща и се окичи със сребро.

    От 11-годишните момичета – Михаела Чепишева, Елеонора Иванова, Нина Николова и Цветина Попиванова  успяха да излязат от групите си, но с изключение на Миша загубиха четвъртфиналите. А победителката взе всичките си срещи с безапелационното 2:0.

    При момчетата на същата възраст Станимир Терзиев завоюва бронз. Останалите се представиха много добре във двойки.  Станимир Терзиев и Георги Манчев станаха шампиони. На финала те победиха с 2:0 словенците, които отстраниха на полуфинал Николай Давчев и Светослав Раев след обрат от 19:14 контра гейма. Така Ники и Светльо останаха трети. При двойките момичета - Нина Николова с партньорка Косара Андреева (София) спечелиха бронзови медали. Другата ни двойка Михаела Чепишева и Елеонора Иванова загубиха финала срещу гъркини с 2:1 и останаха втори.

    При 15 - годишните отлично представяне направи Стефан Терзиев. Той спечели два много оспорвани мача и излезе от групата си, на осминфинал победи представител на Сърбия с 2:0, но на четвъртфинала загуби в драматичен мач от състезателя на Пакистан  21:13 19:21 21:18 и не успя да спечели медал.

    При 13 –годишните участие взе и Ася Сименонова.

    Турнирът в Нови Съд е част от европейския спортен календар. В него взеха участие над 300 състезатели от 16 държави. България беше представена от „Атлет“-Първомай и БК Хасково

    Децата бяха подкрепяни от своите родители и семейството на кмета Ангел Папазов.

    В края на другата седмица ще се проведе традиционния турнир в Първомай. Тази година той е изтеглен напред, за да може веднага след него националният отбор за 11 – годишните бадминтонисти да остане на тренировъчен лагер и да се подготви за участие в балканиадата в началото на месец юли. Това е признание и за работатат на треньорите на "Атлет" - Илиян и Красимир Кръстеви, които ще помагат в подготовката на националите.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини