Бадминтонистите на СОУ защитиха титлата си от миналата година

Отборът по бадминтон момчета 5-8 клас на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ е за втора поредна година шампион в ученическите игри на България. Стефан Терзиев, Делян Стоянов, Никола Колев, Алекс Качаров и Теодор Андреев и треньорът им Златка Генова не допуснаха нито една загуба от противник нито в групите, нито във фазата на елиминациите. А Стефан Терзиев стана първи в индивидуалната класация за участниците и завоюва годишна стипендия от организаторите – МОН, ММС и Българска асоциация „Спорт в училище“. Председателят на Федерацията по бадминтон Пюзант Касабян му подари ракета.

Стефан имаше проблем само в срещата със старозагорския си съперник. Тогава той се наложи в контрагейм срещу видимо по- атлетичния състезател.

Първоначално първомайският отбор се справи в групата си с връстниците от II ОУ – Стара Загора, СОУ „Братя Миладинови“ - Бургас, СОУ „Христо Смирненски“ - Плевен и СОУ „Христо Ботев“ - Оряхово. По регламент в тази фаза се играят по 5 срещи – три индивидуални и две на двойки,като всяка носи точки на отбора, от който е победителят. Оглавявайки групата първомайци се изправиха на полуфинал срещу отбора на СОУ „Любен Каравелов“ - Русе. На финала момчетата на Златка Генова се бориха за шампионска титла с домакините на първенството ОУ „Стефан Пешев“ - Севлиево. Във елиминационната фаза се играе до 3 победи. Златаровци ги постигнаха още с първите три индивидуални двубои. Теньорката разказа, че финалните срещи са били много емоционални, момчета са играли с много хъс, Никола Колев е направил забележителни забивания и спасявания с плонж, а тя самата е изпитала и преживяла почти физически всичко, през което са минали нейните състезатели.   

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини