11 °C

Умряла риба изплува в Мечка река

Десетки умрели рибки изплуваха в река Мечка до моста в посока село Бяла река и в дерето на квартал Любеново. Местните предполагат, че става въпрос за замърсяване от животновъди или от някоя от фирмите, намираща се по течението на реката. От екоинспекция в Пловдив вече са взели проби от водата и умрялата риба и се очакват резултатите, които ще могат да кажат какво е състоянието на реката към момента на взимането на пробите. След това Басейнова дирекция трябва да коментира и да анализира състоянието на водата от пробите от реката.

Не е препоръчително да се лови и консумира риба.

Река Мечка е приток на Марица с дължина 34 км, а в момента е в максимален обем. Дерето, което се намира до кв. „Любеново“ е едно от най-замърсените места в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ме
  Мечка
  0 0
  08:21, 1 юни 2015
  Мечка река не минава през село Бяла река. Може би имате предвид, че умрялата риба е след моста на реката по пътя към с. Бяла река, който е до "Витал". Там непрекъснато плакнат някакви цистерни и поливат ли, пръскат ли ... Може отрови да са пуснали. Може и друго да е, но бъдете по-коректни и конкретни след кое място е умеялата риба.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:42, 1 юни 2015
   Да, да - точно така. Благодаря ще уточня.
  • Aa
   AAAA
   0 -2
   15:20, 1 юни 2015
   Да си имаме уважението, ама ти знаеш ли къде е моста и къде е Витал ,а и фирмата си имат място където мият цистерните си и не е свързано изообщо с мечка. :)
  • Ри
   риба
   1 0
   16:26, 1 юни 2015
   Абе льольоо, никой не ти говори за цистерните на Витал, а за цистерните, с които кауните си пръскат нивите с отрова. Ейй, аман от малоумни хора!
  • Пъ
   Първомаец
   0 0
   19:07, 1 юни 2015
   Хахахахаха Имало и умни първомайци .
 • 2
  Щу
  Щурчо
  0 0
  08:35, 1 юни 2015
  Е, па може от старост да се е поминала
 • 3
  Ту
  тука изроди колкото щеш
  6 0
  09:17, 1 юни 2015
  Земеделци, тютюнджии, препарати ... вероятно някой хайванин си е оплакнал в реката цистерната, с която е пръскал. Намерете го и му дайте да яде от умрялата риба.
  • !!
   !!!
   1 0
   13:54, 1 юни 2015
   На Барбаросата пръскачките са си измили в реката!Ама никой няма да им направи нещо.
 • 4
  Aa
  AAAA
  2 0
  15:22, 1 юни 2015
  Точно това е най-лошото нищо няма да им се направи и ще продължат с практиката.
 • 5
  Ри
  риба
  0 0
  16:23, 1 юни 2015
  Намерете ги и ги накарайте да пият вода от реката, кауните и им с кауни!
 • 6
  55
  555340
  0 0
  23:18, 3 юни 2015
  А какво правят еколозите в общината? Или сме само рекордьори по сметища незаконни и отровена риба ? Как си оправдават заплатите ?

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
28 окт 2020

Случаен виц

Последни новини