13 °C

Умряла риба изплува в Мечка река

Десетки умрели рибки изплуваха в река Мечка до моста в посока село Бяла река и в дерето на квартал Любеново. Местните предполагат, че става въпрос за замърсяване от животновъди или от някоя от фирмите, намираща се по течението на реката. От екоинспекция в Пловдив вече са взели проби от водата и умрялата риба и се очакват резултатите, които ще могат да кажат какво е състоянието на реката към момента на взимането на пробите. След това Басейнова дирекция трябва да коментира и да анализира състоянието на водата от пробите от реката.

Не е препоръчително да се лови и консумира риба.

Река Мечка е приток на Марица с дължина 34 км, а в момента е в максимален обем. Дерето, което се намира до кв. „Любеново“ е едно от най-замърсените места в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ме
  Мечка
  0 0
  08:21, 1 юни 2015
  Мечка река не минава през село Бяла река. Може би имате предвид, че умрялата риба е след моста на реката по пътя към с. Бяла река, който е до "Витал". Там непрекъснато плакнат някакви цистерни и поливат ли, пръскат ли ... Може отрови да са пуснали. Може и друго да е, но бъдете по-коректни и конкретни след кое място е умеялата риба.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:42, 1 юни 2015
   Да, да - точно така. Благодаря ще уточня.
  • Aa
   AAAA
   0 -2
   15:20, 1 юни 2015
   Да си имаме уважението, ама ти знаеш ли къде е моста и къде е Витал ,а и фирмата си имат място където мият цистерните си и не е свързано изообщо с мечка. :)
  • Ри
   риба
   1 0
   16:26, 1 юни 2015
   Абе льольоо, никой не ти говори за цистерните на Витал, а за цистерните, с които кауните си пръскат нивите с отрова. Ейй, аман от малоумни хора!
  • Пъ
   Първомаец
   0 0
   19:07, 1 юни 2015
   Хахахахаха Имало и умни първомайци .
 • 2
  Щу
  Щурчо
  0 0
  08:35, 1 юни 2015
  Е, па може от старост да се е поминала
 • 3
  Ту
  тука изроди колкото щеш
  6 0
  09:17, 1 юни 2015
  Земеделци, тютюнджии, препарати ... вероятно някой хайванин си е оплакнал в реката цистерната, с която е пръскал. Намерете го и му дайте да яде от умрялата риба.
  • !!
   !!!
   1 0
   13:54, 1 юни 2015
   На Барбаросата пръскачките са си измили в реката!Ама никой няма да им направи нещо.
 • 4
  Aa
  AAAA
  2 0
  15:22, 1 юни 2015
  Точно това е най-лошото нищо няма да им се направи и ще продължат с практиката.
 • 5
  Ри
  риба
  0 0
  16:23, 1 юни 2015
  Намерете ги и ги накарайте да пият вода от реката, кауните и им с кауни!
 • 6
  55
  555340
  0 0
  23:18, 3 юни 2015
  А какво правят еколозите в общината? Или сме само рекордьори по сметища незаконни и отровена риба ? Как си оправдават заплатите ?

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
27 май 2020
Последни новини