28 °C

Умряла риба изплува в Мечка река

Десетки умрели рибки изплуваха в река Мечка до моста в посока село Бяла река и в дерето на квартал Любеново. Местните предполагат, че става въпрос за замърсяване от животновъди или от някоя от фирмите, намираща се по течението на реката. От екоинспекция в Пловдив вече са взели проби от водата и умрялата риба и се очакват резултатите, които ще могат да кажат какво е състоянието на реката към момента на взимането на пробите. След това Басейнова дирекция трябва да коментира и да анализира състоянието на водата от пробите от реката.

Не е препоръчително да се лови и консумира риба.

Река Мечка е приток на Марица с дължина 34 км, а в момента е в максимален обем. Дерето, което се намира до кв. „Любеново“ е едно от най-замърсените места в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ме
  Мечка
  0 0
  08:21, 1 юни 2015
  Мечка река не минава през село Бяла река. Може би имате предвид, че умрялата риба е след моста на реката по пътя към с. Бяла река, който е до "Витал". Там непрекъснато плакнат някакви цистерни и поливат ли, пръскат ли ... Може отрови да са пуснали. Може и друго да е, но бъдете по-коректни и конкретни след кое място е умеялата риба.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:42, 1 юни 2015
   Да, да - точно така. Благодаря ще уточня.
  • Aa
   AAAA
   0 -2
   15:20, 1 юни 2015
   Да си имаме уважението, ама ти знаеш ли къде е моста и къде е Витал ,а и фирмата си имат място където мият цистерните си и не е свързано изообщо с мечка. :)
  • Ри
   риба
   1 0
   16:26, 1 юни 2015
   Абе льольоо, никой не ти говори за цистерните на Витал, а за цистерните, с които кауните си пръскат нивите с отрова. Ейй, аман от малоумни хора!
  • Пъ
   Първомаец
   0 0
   19:07, 1 юни 2015
   Хахахахаха Имало и умни първомайци .
 • 2
  Щу
  Щурчо
  0 0
  08:35, 1 юни 2015
  Е, па може от старост да се е поминала
 • 3
  Ту
  тука изроди колкото щеш
  6 0
  09:17, 1 юни 2015
  Земеделци, тютюнджии, препарати ... вероятно някой хайванин си е оплакнал в реката цистерната, с която е пръскал. Намерете го и му дайте да яде от умрялата риба.
  • !!
   !!!
   1 0
   13:54, 1 юни 2015
   На Барбаросата пръскачките са си измили в реката!Ама никой няма да им направи нещо.
 • 4
  Aa
  AAAA
  2 0
  15:22, 1 юни 2015
  Точно това е най-лошото нищо няма да им се направи и ще продължат с практиката.
 • 5
  Ри
  риба
  0 0
  16:23, 1 юни 2015
  Намерете ги и ги накарайте да пият вода от реката, кауните и им с кауни!
 • 6
  55
  555340
  0 0
  23:18, 3 юни 2015
  А какво правят еколозите в общината? Или сме само рекордьори по сметища незаконни и отровена риба ? Как си оправдават заплатите ?

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини