Отпуснаха 3 600 лв. на два спортни клуба в Димитровград

Осем състезатели имат национални изяви от СК по борба в Димитровград

Финансова помощ за два спортни клуба от Димитровград гласува днес Общинския съвет. 3 600 лв. отиват за Спортен клуб по борба и Спортен клуб "Киокушин". По една минимална заплата в размер на 360 лв. ще получат общо 10 състезатели заради успехите, постигнати на национално ниво. Осем са от клуба по борба, двама от клуба по киокушин.Предложението подкрепиха 30 съветници.

Средствата обаче са за самите клубове, не лично за децата, подчерта по време на сесията председателят на комисията по образование, младеж и спорт Тодор Тодоров, който бе и вносител на докладната. Дават се на база решението за финансово подпомагане на местните спортни клубове, а парите са целево заложени по наредба.

Тодоров допълни, че е наясно, че парите не са много и се ангажира на следващи заседания да предложи промяна и клубовете да получат не по една, а по три минимални работни заплати на изявен състезател.

Въпросната докладна се разглежда за втори път в Общинския съвет. На сесия в края на април бе гласувано всеки от 10-те състезатели от двата клуба да получи по 1 000 лв. Предложението дойде от председателя на ОбС Стефан Димитров. По-късно решението бе върнато за ново разглеждане от областния управител на Хасково като противоречащо на наредбите.

Днес в залата Димитров заяви, че ще подкрепи новата докладна, но попита какво лошо има да се дават повече средства за стимулиране на местните клубове. Председателят на ОбС бе категоричен, че ще внесе друга докладна за допълнително отпускане на финансови средства на изявените спортисти. По традиця в залата възникна спор между Стефан Димитров и кмета Иво Димов кой какво е направил за развитието на спорта в своя кметски мандат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    пеио
    1 0
    21:03, 28 май 2015
    на клуба ли са парите или на спортистите доколкото ми става ясно на мене парите са на клуба понеже клуба се състезава а не децата ?????? явно децата на града не са заслужили парични награди можели от царжул да стане обувка някои ще ми кажели ???
Последни новини