Вдигат паметник на Еньо Вълчев в Димитровград

Бюст -паметник на Еньо Вълчев ще бъде издигнат в Димитровград

Бюст -паметник на олимпийския шампион по борба Еньо Вълчев да бъде издигнат в Димитровград одобри на днешното си заседание Общинският съвет. Предложението на кмета Иво Димов бе подкрепено от 25 съветници от общо гласували 28.

Мястото е парковото простраство пред ЖП гарата, а това ще стане след съгласуване на идейните и технически проекти.

В хода на обсъждането на предложението съветникът Диан Георгиев предложи да се промени мястото на поставяне на бюста. Според него, по подходящо би било той да се разположи в района на Спаортна зала "Младост".

Кметът Иво Димов възрази, като каза, че посочетото в докладната място е съграсувано със специалисти, одобрено е и от роднините на борцовата легенда. Стана ясно, че бюстът ще се прави със средства от дарение, Общината няма да бъде финансово ангажирана.

Припомняме, че спортисът е носител на пълен комплект олимпийски медали-златен от Токио 64-та, сребърен от Мексико 68 и бронз от Рим 60-та. Световет шампион от Толедо 62-ра с още два сребърни и един бронзов медал от световни първенства. Двукратен европейски шампион.Кариерата му тръгва от Димитровград и преминава през ЦСКА и „Левски”. Почина през февруари 2014 година. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Пенева
    1 0
    17:25, 29 май 2015
    Не мога да възприема паметник на Д.Благоев и Еньо Вълчев в една и съща градинка по добре щеше да е един барелеф на борцовата зала.
Последни новини