Премиерът обещал да се вдигат най-ниските пенсии

Премиерът обеща всички излишъци от вноски (приходи над планираното) да отиват за увеличаване на старите и най-ниски пенсии (отпуснати през 80-те и 90-те години). Това обяви президентът на „Подкрепа” Димитър Манолов в „Тази сутрин” в разговор за очаквания ефект от пенсионната реформа на правителството.

Според Манолов предложените от кабинета мерки неправилно се определят като реформа, защото не се прави драстична промяна на модела.

Зам.-председателят на БСК Димитър Бранков смята обаче, че има още резерви за стабилизиране на пенсионната система, които не са използвани от правителството – категорийните работници и служителите на МВР и МО.

„Масовата трета категория поема разходите за първо и втора категория труд и служителите на МО и МВР”, обяви представителят на работодателите.

Синдикалистът обаче контрира с аргумента, че от тези групи годишно се пенсионират едва 2 хил. от всички 90 хил. българи и те не тежат особено на системата.

Работодателите не са доволни и от мерките срещу източването на системата чрез инвалидни пенсии.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пп
    ппарцаланка
    0 0
    12:03, 21 май 2015
    Да не би да извади пари от джоба си за да увуличи пенсиите Той орева ортълъка че трябва да заплати 2900лв за хеликоптера ПРЗОВАВАМ всички ГЕРБАДЖИИ а може и БСП да открият СМЕТКА на името на БОЙКО и да платим ти ХЕЛИКОПТЕРСКИ ПАРИ ноа бойко Нъл тъй
    • 02
      0210
      1 0
      18:11, 21 май 2015
      Хич не ги е..а .На тия боклуци и една стотинка не давам ,достатъчно много ни крадат .
Последни новини