Децата на Дебър пяха и играха

Фолкорният празник „Децата на Дебър пеят и играят“ стана повод не само за много усмивки и емоции, но и за подаръци и обещания за децата и учителите от детска градина „Пролет“.

Всички малчугани бяха ангажирани от своите учителки. Над 100 деца показаха талант пред родителите и гостите на празника – кмета на общината Ангел Папазов, заместника му -Николай Митков и заместник-председателя на ОбС Маргарита Давчева. За да подчертаят приемственост, ръководителите бяха поканили бивши свои възпиници да се включат в празника. Така той се превърна в надпяване и надиграване за малки и пораснали деца. Две лазарски песни изпълнивокална група "Дебърче", адамите от танцов клуб "Детелини" танцуваха за своите деца и внуци.

Марияна Янчевска обясни, че всяка година в направление „Аз съм българче“ се работи различни теми, а какрая правим празник, за да покажем какво са научили децата. Тази година е под формата на пролетно надиграване.

Децата пяха песни и играха танци от Тракия. За да съхраним българското – сподели директорката – са ни нужни носии.

Кметът Папазов обеща да помогне за изработването на 50 носии. Възпитаникът на детската градина Чавдар Здравчев обяви, че прави лично дарение – сума, която също ще бъде използвана за изработването на фолклорни костюми.

За радост на учители и родители, отговорните фактори обещаха още да бъде направен сенник за игри на открито и да се подравни изровената пред детската градина улица.  

Теодора Кирякова

Снимки: Стоян Неделчев

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    :)
    :)
    14 -1
    12:52, 14 май 2015
    Колко свежо и неподправено, всички снимки са пълни с бъдеще ... Абе Дебър си е Дебър! Сърцето на Тракия! Браво на децата и учителите!!
Последни новини