Мачът Поповица - Дебър завърши с екшън, пострада съдийката

Част от грозен екшън и неволен участник в него стана отборът на квартал Дебър - „Ботев“. Двубоят им като гости в Поповица ще бъде запомнен с безпардонното поведение на обезумяли селски бабаити, които посегнаха на 20-годишната съдийка Лилия Думбалакова и колегите ѝ.

Според бащата на момичето при наглед безобиден фаул в полза на гостите, футболист от домакините започва хамалски да псува съдийската бригада. Главният рефер Дани Краевски показва червен картон на провинилия се. Следват грозни сцени, при които съдиите са обиждани и ритани както от футболистите на Поповица, така и от запалянковци, излезли на терена. Това води до прекратяван на срещата още в 18-тата минуа.

 На прибиране в съблекалнята 20-годишното момиче е била ударено с юмрук в областта на гърдите от централния защитник Бойко Балев. Лилия е била повалена и едва се е добрала до съдийската стая, разказва още бащата ѝ Трендафил Думбалаков. Удари понасят и другите от съдийската бригада. Ред е въведен от отзовалите се спешно полицаи. Те са съпроводили съдиите и при извеждането им от селото.

Лилия Думбалакова е съдия с опит, реферирала е срещи от различни ешалони.  Баща ѝ също е уважаван футболен съдия. Позната е сред футболистите като принципен и коректен съдия. В случая тя по никакъв начин не е провокирала поведението на публиката – коментират свидетели на случката. За съжаление сцени от подобен характер не са изолирано явление в по- ниските групи. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Sv
    svej
    12 -1
    11:25, 12 май 2015
    Това е тежката отговорност да съдийстваш във висшата селска лига. Докато не се пуснат лицензирани охранителни фирми, които да стрелят със стоп патрони нашата бублика няма да се укроти, защото всички знаят че могат да бият и да чупят без последици.
  • 2
    Go
    Gosheto
    3 0
    12:24, 12 май 2015
    Едно време какви отбори имаше и какво уважение!
    Слезте малко на земята!
  • 3
    Wh
    whatever
    5 0
    13:56, 12 май 2015
    И от кога това са футболисти? Отборите от тези лиги са сформирани главно от бивши и неуспели футболисти, от разни работници- любители на футбола, и много циркаджии...
  • 4
    Се
    Селския Бек
    6 0
    15:17, 12 май 2015
    какви лицензирани охранителни фирми те гонят бе?! Ти не видя ли в А група като пуснаха няколко мача с такива охранители какво стана?! ИСтината е че няма ли полицай, щото само от тях имат някакъв респект помиярите по стадионите, мир няма да има! САМО МИЛИЦИЯ и ПАЛКИ!!!
    • Би
      бивш селски бек
      3 0
      15:24, 12 май 2015
      Селските бекове са като хлебарките , майна . Колкото и да ги биеш и третираш с отрова не изчезват, а се множат. Поповица е едно прекрасно място за множене на такива :) Ни охрана помага , ни милиция , ни палки. Нарича се манталитет и прекалено изпростяване. Като има милиция няма да направи простотията на стадиона , ама на мегдана или в хоремага или по пътищата. Все същото .
  • 5
    Де
    дервенка
    1 0
    10:11, 13 май 2015
    Абеее дервенски футболисти, що не сте защитили поне момичето?! Вий мъже ли сте или какво?
  • 6
    Би
    бивш селски бек
    2 0
    11:25, 13 май 2015
    Много добър въпрос от страна на дервенската мома. Сега ще чакаме отговор от дервенските футболисти . Да видим как ще оправдаят бездействието си . Нали у дервеня са безсмъртни , да не би да са се уплашили от селските бекове от поповица ?
    • Му
      мума
      0 0
      23:35, 13 май 2015
      Ти отговор от дръвник чакал ли си?
    • Би
      бивш селски бек
      0 0
      13:09, 14 май 2015
      Чакам , и дервенката и тя чака :)

Случаен виц

Последни новини