Плевнелиев си направи селфи с туристи до Паметника на незнайния войн

Президентът на България Росен Плевнелиев, придружаван от вицепрезидента Маргарита Попова и военният министър Николай Ненчев, поднесе венци пред Паметника на незнайния войн в столицата по повод 70 г. от края на Втората световна война в Европа.

По време на мероприятието внезапно се появи група от чуждестранни туристи, които очевидно случайно са улучили събитието, което се провежда в рамките на честванията днес.

Туристите изпаднаха в еуфория от появата на държавния глава. Той от своя страна отвърна на този жест с внимание и отиде при тях, след което последваха снимки и селфита.

Вицепрезидентът Маргарита Попова разговаря с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, които присъстваха на церемонията. В неформалния си разговор с тях тя изтъкна, че заедно имат едни и същи ценности, а именно да уважават човека и да тачат историята.

Искаме народът да бъде на едно място, да не се караме, призна Попова и констатира, че за съжаление днес това не е така. Според нея трудно е да живеем в тези географски ширини, ако се разделяме.

Пред паметника бяха поставени цветя и от премиера Бойко Борисов, от парламентарната група на БСП, Министерството на отбраната, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други. Честването на 70-годишнината от победата над фашизма ще отблежат и от АБВ, които ще поднесат цветя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини