12 °C

333 са регистрираните криминални престъпления за миналата година в общината

 

През 2014 г. в РУП - Първомай са регистрирани общо 333 заявителски материала за криминални престъпления - се казва в отчета-анализ  за дейността на Районното управление на МВР в Първомай. За същия период на 2013 г. са били 373. Наблюдава се тенденция към понижаване броя на заявените престъпления с 10,72%.

 

По линия на криминалната престъпност са регистрирани 284 престъпления. Останали за работа 245 бр., а от тях разкрити са 85 или е 34,69 %. Разкрити от предходен отчетен период са 30 престъпления.

За отчетния период на територията на РУП - Първомай няма извършени тежки криминални престъпления като убийства и умишлени телесни повреди. Няма установени групи, занимаващи се с престъпна дейност.

Регистриран е един грабеж с ниска степен на обществена опасност в с. Дълбок извор, като не е установен извършителят на деянието.

 

Най-голям дял от престъпленията заемат кражбите. Регистрирани са 155 , останали за работа са 146, от които разкрити 27 или 18.49 % разкриваемост. Броят на документираните кражи значително е намалял - за сравнение през същия период на 2013 г. са били документирани 202 кражби, останали за работа 182 , от които 41разкрити.

Кражбите са доминираща престъпна дейност на територия на община Първомай, като най-много са домовите кражби - 59, от които до тук са разкрити 8.

Взломните кражби са 46 срещу 44 от предишната година. Увеличил се е броя на взломните кражби, като е намалял процентът им на разкриваемост.

Анализирайки обстановката по линия на кражбите на черни и цветни метали са регистрирани 15, от които разкрити – 7 бр. – 46.66 % разкриваемост. Всички пунктове за изкупуване на Цветни черни метали Първомай са лицензирани и няма случаи на незаконна търговия.

Относително постоянен е броят на другите престъпления, по - характерни от които – незаконната сеч и превоз на дървен материал, управление на МПС след употреба на алкохол, унищожаване и повреждане, склоняване към самоубийство, ПТП, хулиганства и др., които представляват съществена част в графата „други престъпления” на таблицата. Повишил се е процентът им на разкриваемост като през 2013 г. е бил 60.27 %, а през 2014 г. е 65.07 %.

2 заявителски материала има за престъпления, свързани с културно – историческото наследство на страната и с установени извършители.

По - характерни разкрити криминални престъпления на територията на РУП - Първомай през изтеклият период са : кражби на капаци от дъждопреносни шахти от канализационната мрежа на гр. Първомай, домова кражба на месни продукти , взломна кражба на пари и цигари от търговски обекти в Първомай, Дебър и Крушево, кражба на метали от фирма “Булконс” , кражба на проводници от електроразпределителната мрежа на с. Градина, кражба от складова база на «Гражданска защита» в гр. Първомай.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини