20 °C

333 са регистрираните криминални престъпления за миналата година в общината

 

През 2014 г. в РУП - Първомай са регистрирани общо 333 заявителски материала за криминални престъпления - се казва в отчета-анализ  за дейността на Районното управление на МВР в Първомай. За същия период на 2013 г. са били 373. Наблюдава се тенденция към понижаване броя на заявените престъпления с 10,72%.

 

По линия на криминалната престъпност са регистрирани 284 престъпления. Останали за работа 245 бр., а от тях разкрити са 85 или е 34,69 %. Разкрити от предходен отчетен период са 30 престъпления.

За отчетния период на територията на РУП - Първомай няма извършени тежки криминални престъпления като убийства и умишлени телесни повреди. Няма установени групи, занимаващи се с престъпна дейност.

Регистриран е един грабеж с ниска степен на обществена опасност в с. Дълбок извор, като не е установен извършителят на деянието.

 

Най-голям дял от престъпленията заемат кражбите. Регистрирани са 155 , останали за работа са 146, от които разкрити 27 или 18.49 % разкриваемост. Броят на документираните кражи значително е намалял - за сравнение през същия период на 2013 г. са били документирани 202 кражби, останали за работа 182 , от които 41разкрити.

Кражбите са доминираща престъпна дейност на територия на община Първомай, като най-много са домовите кражби - 59, от които до тук са разкрити 8.

Взломните кражби са 46 срещу 44 от предишната година. Увеличил се е броя на взломните кражби, като е намалял процентът им на разкриваемост.

Анализирайки обстановката по линия на кражбите на черни и цветни метали са регистрирани 15, от които разкрити – 7 бр. – 46.66 % разкриваемост. Всички пунктове за изкупуване на Цветни черни метали Първомай са лицензирани и няма случаи на незаконна търговия.

Относително постоянен е броят на другите престъпления, по - характерни от които – незаконната сеч и превоз на дървен материал, управление на МПС след употреба на алкохол, унищожаване и повреждане, склоняване към самоубийство, ПТП, хулиганства и др., които представляват съществена част в графата „други престъпления” на таблицата. Повишил се е процентът им на разкриваемост като през 2013 г. е бил 60.27 %, а през 2014 г. е 65.07 %.

2 заявителски материала има за престъпления, свързани с културно – историческото наследство на страната и с установени извършители.

По - характерни разкрити криминални престъпления на територията на РУП - Първомай през изтеклият период са : кражби на капаци от дъждопреносни шахти от канализационната мрежа на гр. Първомай, домова кражба на месни продукти , взломна кражба на пари и цигари от търговски обекти в Първомай, Дебър и Крушево, кражба на метали от фирма “Булконс” , кражба на проводници от електроразпределителната мрежа на с. Градина, кражба от складова база на «Гражданска защита» в гр. Първомай.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини