19 °C

Деца ще снимат чудо с лапи

Клуб „Млад кинолог“ обявява конкурс за снимка - „Моето куче- чудо с лапи“. Участници могат да бъдат всички деца от Община Първомай. Всеки участник трябва да изпрати 3 снимки, от които журито ще избере 1 и ще я публикува на страницата на клуб „Млад кинолог“ . Класирането ще се обяви в две възрастови групи – деца до 12 години и деца от 13 до 18 години. Освен снимките, в рамките на две-три изречения, състезателите трябва да представят и кратък отговор на въпроса - „Защо моето куче е „чудо с лапи“.  След изпращане на фотографиите, всеки участник автоматично се съгласява те да бъдат разпространявани, отпечатвани и използвани.

Журито, в състав от Венета Кичукова, Пеньо Запрянов, Костадин Момчилов, Христо Цветков и Теодора Кирякова, ще определи две награди – „за най-лайкваният“ домашен любимец и за най- „умен“ собственик. Но награди ще има за всички.

 Със снимките на призови места ще бъде направена изложба във фоаето на читалището. На 30 май в гр. Първомай, ще се проведе Специализираната изложба за далматини, след която всички участници ще могат да покажат своите домашни любимци и да получат ценни съвети от специалисти кинолози, а след закриването на изложбата - професионални снимки от  фотографите на конкурса!

През последните месеци Първомай се превърна в града, в който най- много деца разбират от кинология. Той е първият български град, отворил вратите на пленарната зала на Общината за домашни любимци. Чрез програма „УСПЕХ“ на МОН две училища в Първомай превърнаха кинологията в извънкласна учебна форма, в опит да направят българското училище по-привлекателно за учениците. А заниманията се посещават дори и от ученици, които учат на други места. Само преди ден завърши коноложко изложение, в което първомайските ученици завоюваха куп награди. Павел Аргиров стана първи, а Неделина Великова втора на състезанието за деца до 13 години „Дете с куче”. При младежите до 17 години в категорията „Млад хендлер” – първа е Красимира Манолова, а втора Росица Петкова. Бъдещите хендлери се подготвят с безвъзмездната помощ на професионалиста Анелия Шанкова и на ръководителката на клубовете Венета Кичукова. Всичко, което се случва е с двигател Пеньо Запрянов.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини