24 °C

Деца ще снимат чудо с лапи

Клуб „Млад кинолог“ обявява конкурс за снимка - „Моето куче- чудо с лапи“. Участници могат да бъдат всички деца от Община Първомай. Всеки участник трябва да изпрати 3 снимки, от които журито ще избере 1 и ще я публикува на страницата на клуб „Млад кинолог“ . Класирането ще се обяви в две възрастови групи – деца до 12 години и деца от 13 до 18 години. Освен снимките, в рамките на две-три изречения, състезателите трябва да представят и кратък отговор на въпроса - „Защо моето куче е „чудо с лапи“.  След изпращане на фотографиите, всеки участник автоматично се съгласява те да бъдат разпространявани, отпечатвани и използвани.

Журито, в състав от Венета Кичукова, Пеньо Запрянов, Костадин Момчилов, Христо Цветков и Теодора Кирякова, ще определи две награди – „за най-лайкваният“ домашен любимец и за най- „умен“ собственик. Но награди ще има за всички.

 Със снимките на призови места ще бъде направена изложба във фоаето на читалището. На 30 май в гр. Първомай, ще се проведе Специализираната изложба за далматини, след която всички участници ще могат да покажат своите домашни любимци и да получат ценни съвети от специалисти кинолози, а след закриването на изложбата - професионални снимки от  фотографите на конкурса!

През последните месеци Първомай се превърна в града, в който най- много деца разбират от кинология. Той е първият български град, отворил вратите на пленарната зала на Общината за домашни любимци. Чрез програма „УСПЕХ“ на МОН две училища в Първомай превърнаха кинологията в извънкласна учебна форма, в опит да направят българското училище по-привлекателно за учениците. А заниманията се посещават дори и от ученици, които учат на други места. Само преди ден завърши коноложко изложение, в което първомайските ученици завоюваха куп награди. Павел Аргиров стана първи, а Неделина Великова втора на състезанието за деца до 13 години „Дете с куче”. При младежите до 17 години в категорията „Млад хендлер” – първа е Красимира Манолова, а втора Росица Петкова. Бъдещите хендлери се подготвят с безвъзмездната помощ на професионалиста Анелия Шанкова и на ръководителката на клубовете Венета Кичукова. Всичко, което се случва е с двигател Пеньо Запрянов.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини