Павел, далматин и самоед ни представиха на киноложка изложба

Павката, далматинът Голди и самоед представиха отлично Първомай в започналата вчера в Асеновград Международна киноложка изложба с ранг CACIB, организирана от Българската републиканска федерация по кинология.

Заниманията за регламентирано отглеждане на кучета и обучението на ученици за правилно поведение и показване на четирикраките приятели в Първомай даде първите си плодове. Павел Аргиров се престраши и се яви на конкурса за млади хендлери в категорията „Дете с куче“ и завоюва първо място. Той изведе фараоново куче и го представи по най – добрия начин, като спази всички указания на професионалния хендлер Анелия Шанкова. Павката спечели съдиите със старанието си. Той е един от най – редовните слушатели в клубовете по кинология, ръководени от Венета Кичукова. Според Пеньо Запрянов – ентусиаста, запалил децата в Първомай да се интересуват от кинология - на състезание все по-важен е водачът на кучето и това как го представя. Той и неговият питмоец също се включиха в изложбата.

Голди, или както е известен - Гого спечели титлите „най-добър сред породата“, „най- добър ветеран на цялата изложба“, „най - добър от 6та породна група“. Породните групи са 10 и сред най-добрите десет кучета по породни групи се избира и най-доброто куче на международната изложба. Тази година победител стана черен руски териер.

На изложбата имаше и още едно Първомайско куче – самоед, със собственик Красимир Атанасов. То стана най-добрият мъжки самоед , но загуби битката за титлата за породата от женския самоед победител.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини