ТОП 50 песни за танцуване (видео)

Изглежда през последните години няма парчета, които да стават за танцуване, или поне тази класация не включва такива. Само няколко от песните са излезли в година, започваща с 2. А може би причината е, че движенията, които извършавт хората на музиката от последните години не може да се нарекат точно танц? Можем само да гадаем. В тази класация, според представянето й, влизат песните, които ще те накарат да танцуваш. Факт, включени са изпълнители от Би Джийс, АББА, Led Zeppelin, даже Miss You на The Rolling Stones, та до Бионсе.

Първите 10 от 50 ТОП песни за танцуване:

1. Crazy in Love, Beyoncé (with Jay Z) (2003)

С това парче Бионсе и Джей Зи са постигнали върха, като в него се откриват яките елементи за танцуване, белязали през последния половин век движенията на дансинга. Указанието как обаче се танцува е във видео клипа, основният момент е на припева "О-о-о-о-ооо", около минута след началото. В общи линии кой каквото има, да го затресе, но в конкретния случай - дупе и гърди, знаете. Винаги е хубаво да видиш Бионсе как го прави, особено в крехката й младост.

2. Dancing in the Street Martha Reeves & the Vandellas (1964)

Тази класика е сред най-неустоимите на всички времена и пълни дансингите безотказно. Описват я като безсрамен взрив на ритъм и радост, миг от глобалното улично парти, на което всеки, независимо кой е и как е облечен, е поканен. Това може да го изиграете, само ако видите как го правят Марта и Ванделас. Яко, с щракане на пръсти.

3. Night Fever, The Bee Gees (1977)

Това е от времената на "Треска в събота вечер". Характеризират се с наивната вяра, че готино издокаран, можеш да си върха, или поне в събота вечер в дискотеката. Обаче по това време там се е танцувало. Другото характерно, е, че по това време Джон Траволта е млад, а Оливия Нютън Джон го учи да танцува. Това парче ще го танцувате като тях, всички така правят, откак е излезло.

4. He`s the Greatest Dancer, Sister Sledge (1979)

Нийл Роджърс се усеща в ритъма и Бърнард Едуардс е осезаем, можете да предположите, че сте в ерата на фънка. Указанията за танцуване са крайно интересни: мъжете да намерят огледало, жените - място за сядане...

5. Sweet Caroline, Neil Diamond (1971)

Очевидно танцуващите в Каролина са надделели през годините. Нормално е останалите да се чудят какво да правят на тази песен. Ако искате пропуснете, ако искате - поклащане, пляскане с ръце, прегръдка и викане, така го танцуват - всеки го може.

За компенсация пуснете шестата в класацията:

6. Groove Is In the Heart, Deee-Lite (1990) 

Видеото съдържа ясни указания как се танцува това, но няма съмнение, че и без него ще се включите. Тялото трябва да извършва движения като S.

7. Born Slippy, Underworld (1996)

Това е песента на групата, която ги прави известни, защото е в саундтрака на "Трейнспотинг". Определят я като белязала клубната музика през това десетилетие. Хм.

8. Good Times, Chic (1979)

Поне за тази можем да повярваме, че е вдигала хората на дансинга. Във виниловите времена на Нийл Роджърс.

Следват две диско кралици:  9. Can`t Get You Out of My Head Kylie Minogue (2001) и 10: I Feel Love, Donna Summer (1977)

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини