Хеликоптери ще предават видео с нарушители от юни

Хеликоптерите, които охраняват границата с Турция, ще може да предават видео с нарушители директно на наземните патрули и техните диспечери още от юни. Дотогава при добра организация може да приключи вторият етап на интеграцията на граничната охрана. Това стана ясно вчера при инспекцията на вицепремиера и шеф на МВР Румяна Бъчварова и директора на Гранична полиция Милен Пенев на границата в района на Елхово и ГКПП Лесово.

Цялата ограда по границата с Турция ще бъде завършена до лятото на следващата година. Очаква се огромен натиск от нелегални имигранти през топлите месеци, прогнозира Бъчварова. Според нея това, че командированите полицаи са редуцирани наполовина и вместо над 1000 вече са 500, няма да се отрази на качеството на охраната.

Част от задълженията към хотелиерите в района на Ямбол за квартирните пари на командированите служители вече са погасени. Става въпрос за около 220-230 хил. лв.

Междувременно стана ясно, че са арестувани четиримата трафиканти, които блъснаха граничен полицай след гонка. Заловени са и превозваните от тях 8 бежанци.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини