10 °C

Правят промени по "Княз Борис I“ в централна градска част

Един от многото знаци в града, забраняващи престой и спиране, които не се спазват

Да стане еднопосочна за движение улица „Княз Борис I“ и да се оформи зона с 24 места за паркиране по нея – предлага Комисията по безопасност на движението. Направените промени са влезли в дневния ред на предстоящата редовна сесия на Общински съвет - Първомй. Мотивите към тях са, че откакто са сложени антипаркинг съоръженията на ул. „Княз Борис I“, в пространството пред хранителния магазин „Бор чвор“ се спира безразборно и неконтролируемо, без да се спазва поставеният знак, забраняващ престоят и паркирането. Това създава опасност за движението на пешеходците по ул. „Димитър Благоев“.

Тъй като очевидно няма кой да контролира този хаос, комисията по безопасност на движението предлага промени: да се направят 24 паркоместа от ул. „Никола Вапцаров“ до магазин „Ропотамо“ на южната страна на „ Княз Борис I“, а по северната движението да се извършва само в посока от „Панайот Волов“ към „Никола Вапцаров“. Зоната между „Вапцаров“ и „Благоев“ ще бъде пешеходна. За целта са определени и знаците които ще бъдат поставени, за да се осъществят промените. Предложението не е в разрез с предишни решения на ОБС. Още през 2006 година тази зона е била предвидена за краткосрочен престои от превозни средства.

Антипаркинг съоръженията вече са премахнати. Дали ще се спазва правилото за движение в една посока предстои да разберем. Опитът показва, че за да се приложи ще трябва много съзнание от страна на шофьорите и сериозен ресурс от контролни органи.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини