Тодоровден по Харманлийски: връщат неумитите

Макар и по никое време, в събота Харманли ще празнува Тодоровден. Тази година празникът по нов стил се падаше на 28 февруари, а свикналите по старому го отпразнуваха на 14-ти март.

На 21 март е харманлийския Тодоровден и градът на белоногата стяга зрелищен купон по този повод. Синоптиците обещават и хубаво време, така че всичко засега изглежда тип-топ.

Тодоровденската харманлийска кушия ще се проведе традиционно в местността Тарабановата мелница. Организатори са общината и клуб “Възрожденец“. Програмата започва с конско ревю. На него ще дефилират жребци и кобили, които ще се състезават за най-красив и нагизден кон. Спечелилите първо, второ и трето място ще донесат на собствениците си парични награди от съответно 50, 30 и 20 лева.

За същите наградни суми ще е и надпреварата във „Формула талига“. Е, в необичайната формула няма да се чуват свистене на гуми, вдигащи адреналина, но пък зрелището със сигурност ще е достатъчно атрактивно, че да си заслужава да се види. Състезанието с конски каруци предшества венеца на надпреварите - конската езда “Развети гриви“.

По време на кушиите ще бъде проведен и традиционния конкурс за най-красиво куче. Проявата няма претенциите на киноложка изложба, а по-скоро ще изчетка собствениците на кучета от региона.

Всички, които са се запътили за участие в надпреварите, за които регистрацията ще става в деня на кушиите, обаче трябва да си знат: Неумитите ще се връщат! Разбира се, че предупрежданието важи за четириногите участници, уточнява съобщението на организаторите, зевзеците обаче подхвърлят: и за двукраките, и за двукраките...

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини