Трай, бабо, за... тяло – корсетите се връщат на мода

Филмът "Пепеляшка" отново връща на мода корсетите, при което се наблюдава рязко покачване на продажбите на този дамски артикул, пише в. "Хъфингтън пост", цитиран от БТА.

Според онлайн търговци на дамско бельо напоследък бил регистриран скок от 54% на стягащия талията аксесоар. Продажбите са стимулирани от успеха на филма "Пепеляшка" и на тънкото като на оса кръстче на 25-годишната актриса Лили Джеймс, изпълняваща главната роля в лентата на "Дисни". Тя призна, че вместо да се впуска в убийствени диети, използвала корсет за "вталяването" си. Но все пак преминала само на течна храна, за да може да влезе в корсета.

Риалити звездата Ким Кардашиян също се снима в корсет миналия октомври и разпространи фотоса си в социалните мрежи. Според собственичката на онлайн магазина "What Katie Did" Кейти Томас тази година се наблюдава пик в продажбата на корсети. Предишният е бил регистриран през 1955 година, а по-предишният - през далечната 1895 година. Обличането на корсета на екранната Пепеляшка Лили Джеймс отнемало 10 минути. Тя довери пред модното сп. "Ел", че когато аксесоарът е направен професионално и по мярка, той не причинява болка при носенето му.

"Е, разбира се, не е като да си нахлузиш тишърт, пристяга, но се свиква! Накрая окончателно се слива с тялото ти". Противниците на корсета предупреждават жените за рисковете. Той може да увреди мускулатурата на дамите и да затрудни дишането им. Прекалено стегнат, той може опасно да приклещи бъбреците и черния дроб.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини