В изнесена приемна билкарите ще научат повече за бизнеса си

На 25 март в Общинска администрация - Първомай ще работи приемна, в която всеки, който желае да намери поминък в лечебните растения ще може да зададе въпросите си и да получи лична консултация.

От   09:30 до 16:00 часа едни от най-добрите експерти в сферата на култивираното отглеждане на билки, правилното им събиране и преработка ще направят представяния на основната информация, а след това ще бъдат на разположение за индивидуални срещи. Заинтересованите ще могат да получат информация за всичко свързано с отглеждането, събиране, използването на лечебните растения, за това как може тази дейност да се превърне в бизнес и какви са изискванията на международния пазар. Ще бъде разгледана и възможността отглеждането на билки да стане отправна точка  в екотуризма. Ще бъде предоставена информация и за подпомагането на различни проекти свързани с лечебните растения.

Изнесени приемни по същите въпроси Териториалният областен офис към службата за съвети в земеделието ще организира и в края на месец април – на 29-ти в Общинска служба „Земеделие” и в кметството в село Дълбок извор ще продължат консултациите по тези теми.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини