4 екипа първомайски ученици се представиха отлично на областния кръг по ИТ

4 ученически екипа от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ взеха участие и се представиха повече от достойно на областния кръг на олимпиадата по Информационни технологии.

Максимален брой точки – 100 - получи проектът на Симона Стоева от 7 клас и Даниела Колева от 5 клас „Забавачка“. Той е предназначен за деца от предучилищна и начална училищна възраст и чрез игри ги учи на четене, писане, смятане. Освен усвояване на знания, в него е са предвидени и много приятни занимания като караоке.

С 99 точки е оценена съвместната работа на Боряна Вълкова и Кристина Стоева „Из Европа“. Както става ясно от заглавието момичетата разказват за страните в Европа, техните географски данни, история, забележителности и маршрути.

Два тандема са оценени с 97 точки. Единият е на художниците Станимира Мущанова от 10 клас и Ивайло Налбантов от 8 клас. Своя талант те са превърнали в урок за изобразителното изкуство - вградени са уроци, демонстрации, информация за известни художници. Проекта си са го нарекли: "Изкуството да рисуваш".

Другият екип е на шестокласничката Симона Йорданова и петокласничката Елина Батинкова. Те са създали полезно помагало „Аз скаутът“, което разказва за организацията, за това какво трябва да има в раницата на един скаут, как се правят възли, как се опъва палатка и всичко полезно за излет сред природата.

Ръководителите на екипите са Ваня Георгиева и Таня Сребрева. Решението кои от тези разработки ще минат на следващото ниво ще бъде взето в края на месеца.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини