Полски нападател подписа с "Левски" за година и половина

Полският нападател Лукаш Гикевич е петото и по всяка вероятност последно ново попълнение на "Левски". 27-годишният играч, който беше един от най-желаните на "Герена", подписа договор за година и половина.

Гикевич пристигна в България в събота, а тази сутрин премина успешно медицинските прегледи, след което финализира контракта си. Той се присъединява към сините като свободен агент, след като през зимата разтрогна с кипърския АЕЛ (Лимасол).

Визитката на поляка показва, че той рядко се задържа повече от година в клубовете си. Най-дълго е бил в "Шльонск" (Вроцлав) - между 2010 и 2013 г., където има девет гола в 44 мача. В нито един от другите 11 отбора, през които е преминал, не е оставал повече от един сезон.

"За мен не е важно да бележа, а в края на сезона "Левски" да се класира за Европа. Не е важно кой ще вкарва. Най-важен е "Левски", защото знам, че това е голям клуб с много фенове и трябва да играе в Европа", каза Гикевич при пристигането си в София в събота.

В началото на седмицата спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че с привличането на полския нападател ще завърши селекцията.

Преди Гикевич със сините подписаха сомалийското крило с норвежки паспорт Либан Абди, вратарят Боян Йоргачевич, десният бек Александър Александров и централният защитник Емил Нину.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини