LG и Google пускат очила за виртуална реалност

LG и Google обявиха, че заедно ще предлагат специални очила за виртуална реалност за смартфона G3. Те са базирани на проекта Google Cardboard, който интернет гигантът представи миналата година като на шега. VR за G3 обаче е съвсем сериозен аксесоар.

Смартфонът се поставя в предната част на устройството. Специални лупи превръщат картината от екрана на мобилния телефон във виртуална реалност.

Дизайнът на VR за G3 следва тенденциите на LG, като има отвор, позволяващ достъп до бутоните на гърба на смартфона. Неодимовият магнитен пръстен на VR за G3 взаимодейства с магнитния жироскоп в LG G3, позволявайки работа с приложения и менюта без докосване на дисплея. В очилата има вграден говорител и възможност за свързване с Bluetooth слушалки.

От LG посочват, че виртуалната реалност все още е в първия стадий на своето развитие. Въпреки това компанията смята да продължи своето участие в този сегмент. За сега обаче компанията не посочва кога ще пусне VR за G3, нито каква ще е цената им. Фирмата уточнява само, че първоначално очилата ще са достъпни в избрани пазари и дори може да са безплатен подарък при купуването на смартфона.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини