Две стаи оборудваха в Началното училище

С нов кабинет оборудван с 10 лаптопа и интерактивна дъска се сдоби НУ „Христо Ботев“. Освен това, благодарение на Национална програма „Информационно комуникативни технологии в училище“ там разполагат с още два лаптопа за учители, 2 стационарни компютъра, изградена е и wi-fi мрежа. Общата цена на придобивките е 12 800 лв, като от бюджета на училището са отделени за целта 3136 лв, а останалите 9664лв са осигурени от програмата.

Радослава Ставрева – директор на училището разказа, че тя и колегите ѝ се възползват от всички възможни програми, кампании и конкурси, за да направят училището по-уютно, да стане по- привлекателно и да повишават качеството на преподаване и да мотивират учениците за допълнително творческо развитие.

Друга придобивка за учениците в школото е стаята за занимания по интереси за 9230 лв. Тя е изцяло финансирана от НП „Училището – територия на учениците“. 85% от учащите в началното училище са цял ден там, а едно от любимите им места е занималнята, в която има мека мебел, маси за учене и библиотека с разнообразни енциклопедии.

Предстои до 20 февруари да бъде подготвена документацията и училището да се включи с проект в Националната кампания „За чиста околна среда“. Тя ще даде възможност да бъде направено освежаване в двора на училището.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Прост
    26 -3
    15:42, 30 яну 2015
    Всичко може да се постигне, когато отпуснатите средства отиват наистина по предназначение.Браво на Радослава и останалите учителки от "Христо Ботев"!
    В България, казват, нямало средства за нищо. Напротив,мили хора, средства има, но много рядко стигат до там за където са предназначени.
    Още веднъж - респект за Радослава и екипа и!

Случаен виц

Последни новини