От зам.-министър до секретарка заради ведомствено жилище

Бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева (ДПС) си е намерила работа като съдебна секретарка, за да запази ведомственото си жилище.
Тя е назначена като секретар по заместване в Софийския административен съд (АССГ), за да запази държавното си жилище с нисък наем, съобщиха bTV и Mediapool.

Сапунджиева е започнала работа там във вторник, без да е на постоянен щат.
Така бившият зам.-министър, бивш зам.-шеф на ЦИК, бивш член на Комисията за конфликт на интереси и секретар на президента Георги Първанов ще работи като стенограф в съдебната зала.

Тя беше пред изгонване от жилището от фонда на Министерството на правосъдието в столичния кв. "Витоша", защото от август миналата година го е ползвала незаконно, след като се нанесла през 2002 г.

Неотдавна Сапунджиева е пуснала молба да бъде оставена в заемания от нея държавен апартамент, докато си намери нова държавна работа. Молбата й обаче не била удовлетворена от правосъдния министър Христо Иванов.

От ведомството неофициално коментираха, че ще проверят дали новата позиция на Сапунджиева й дава право на ведомствено жилище.

Самият Иванов коментира тази сутрин пред БНР:

"Видях заглавия, че г-жа Сапунджиева си е намерила работа, ако тя смята, че това й дава право да задържи жилището, трябва да ни информира и да даде обосновка, тъй като процедурата за изваждането й от жилището е в ход и засега нищо не се е променило. Едва тогава ще мога да коментирам".

От декларациите на Сапунджиева пред Сметната палата става ясно, че през 2014 година тя и съпругът й са имали "налични средства" в размер на 75 000 евро. Отделно самата тя има лични влогове за около 49 000 лева. Семейството й притежава две къщи с двор в Якоруда, а съпругът й има и етаж от къща пак там.

Въпреки това, Сабрие Сапунджиева настоява да остане в жилището, в което е направила ремонт за 46 000 лева. Според документацията в ремонта, направен с държавни пари, влиза и смяна на 68 контакта.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Iv
    ivan nikanorov
    9 0
    15:32, 22 яну 2015
    Измитайте я тая отвсякъде!
  • 2
    87
    878694
    6 0
    16:11, 22 яну 2015
    Де да беше само тя, а то много алчни и гладни в този парламетнт имало..../не е виновен този, дето изял баницата, а този който му я дал/
Последни новини