Унгария ще въведе свои твърди правила за имиграцията

Премиерът Виктор Орбан призова имиграцията в Европа да бъде силно ограничена. Мнозина от кандидатите за убежище са всъщност икономически имигранти, а не бягат от преследвания, пояснява той.

ЕС трябва да приеме строги правила за имиграцията, а кандидатите за убежище да бъдат връщани в страните си, след като кризите там минат.

Това заяви говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач и добави, че Унгария ще въведе свои "твърди правила за имиграцията", за да избегне проблеми, които съществуват "в някои източноевропейски страни", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ще настояваме за строга обща европейска политика по имиграцията", подчерта снощи Ковач.

През 2014 г. 42 700 души са поискали убежище в Унгария, което е повече от 18 900 кандидати през предходната година, сочат данни от Службата за имиграция и националност.

Унгария е одобрила 503 молби за убежище през миналата година.

Премиерът Виктор Орбан вече коментира, че нарастващият брой кандидат-бежанци е тревожен и че мнозина от кандидатите са убежище са всъщност икономически имигранти, а не бягат от преследвания.

Неотдавна той призова имиграцията в Европа да бъде силно ограничена. Според него кървавите атаки в Париж най-вероятно ще засилят антиимигрантските движения в Европа.

 "Не бива да гледаме на икономическата имиграция като на нещо полезно, тя носи само неприятности и заплахи на европейците. Затова имиграцията трябва да бъде спряна. Такава е унгарската позиция. Изключение може да се прави единствено за хората, поискали политическо убежище", обясни премиерът. Той бе категоричен, че Унгария няма да се превърне в дестинация - "мишена на имигрантите".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ум
    умен
    4 0
    13:26, 21 яну 2015
    Най после един истински държавник.Човек който нарича нещата с истинските им имена.Всички глупости за помощи на мързеливи и малоумни човекоподобни са евреиски номера да страдат европейците.
  • 2
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    2 0
    19:04, 21 яну 2015
    И унгарците са прабългарско племе,но не допуснаха евреи в управлението си и резултатите са налице...
Последни новини