10 неща, които НЕ трябва да правите на сватба

Гледали сме много холивудски филми с комедиен сюжет, в който някой от героите отива на сватба с идеята да я съсипе. Или ще вдигне скандален тост, с който ще орезили някой от младоженците, или ще заяви на висок глас, че е влюбен в булката и т. н.

Разбира се най-често това са измислици на сценаристите и те не се случват в реалния живот. Има обаче някои глупави действия, с които наистина можете да развалите нечия сватба, без нарочно да го желаете.

Ето и някои от тях:

1. Да отидете на сватбата с човек, който не е поканен

  Ако младоженците не са предвидили място и храна за вашата половинка, която не е поканена на сватбата, то най-малкото ще ги поставите в неловка ситуация. Да не говорим, че и човекът, когото сте завели на събитието ще се чувства зле, тъй като вероятно няма да познава никого, освен вас.

2. Непрекъснато да правите снимки с телефона си

  Не прекалявайте със снимките с телефона си! Все пак булката и младоженецът вероятно са си наели професионален фотограф, който ще направи наистина хубави снимки. Те едва ли ще се зарадват да видят вашите размазани и неособено красиви кадри на самите себе си в профила ви в Instagram, например.

3. Да опитвате с пръст тортата

  Факт е, че гостите понякога правят това. Няма нищо лошо да искате да докоснете красивата, скъпа торта, но не и да правите дупка в нея с пръста си. Ако все пак искате да я пробвате, изчакайте младоженците да я разрежат и ги попитайте дали може.

4. Да се облечете от главата до петите в бяло

На булката се полага да е единственият човек, облечен изцяло в бяло на сватбата си. Това е нейният ден! Дори да сте канени на малка лятна сватба и единственото официално нещо в гардероба ви да е къса бяла рокля, не я обличайте. Макар да е вярно, че никой не може да засенчи булката, все пак на нея може да ѝ стане неприятно, ако се опитвате да си съперничите с нея по белота. Стойте далеч и от цвета слонова кост, който напоследък е модерен сред булчинските рокли.

5. Да използвате сватбата, за да си търсите гадже

Сватбите са страхотно място за запознанства на необвързаните приятели на младоженците, но все пак свалките по време на сватба не изглеждат много добре. Не забравяйте, че на събитието ще има много роднини и по-възрастни хора, които няма да реагират добре, ако започнете да се натискате с някой на дансинга.

6. Да се напиете до козирката

  Сватбеното тържество на ваш приятел или роднина не е мястото да се излагате. Пийте алкохол внимателно и се старайте да не се направите на глупак пред всички. Все пак сватбата не е ергенско парти!

7. Да оставите децата си да щуреят

  Ако имате малки деца и смятате да ги заведете на сватбата, внимавайте за тяхното поведение. Писъкът и лудото тичане на малчуганите може да дойде в повече на някои от гостите. Ако имате бебе, оставете го вкъщи за официалната част от сватбата, защото може да избухне в плач точно по време на бракосъчетанието в общината или по време на венчавката в църквата.

8. Да се карате със сервитьорите

  Дори нещо да ви подразни в обслужването на сватбата, оставете младоженците или техните родители да се оправят. Не е редно нито пък е уместно да тормозите сервитьорите или пък да очаквате от тях цяла вечер само вас да обслужват.

9. Да карате диджея да променя зададената музика

  Това не е вашата сватба – добре е да го помните! Дори да не ви допада музиката, която са избрали младоженците, длъжни сте да уважите техния вкус. Не се опитвайте да превземате контрола върху пулта на диджея. Може да си поръчате една песен като поздрав, която да не е от списъка на сватбата, но не повече.

10. Да разлеете нещо върху роклята на булката

  Вероятно прекрасната бяла рокля на булката е доста скъпа, така че внимавайте, когато се въртите около нея. Няма да се получи добре, ако я настъпите и скъсате на дансинга или я полеете с червено вино.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини