БСП събира подписи срещу орязването на влаковете

Да започне подписка против спирането на влаковете, които се движат по линията Пловдив – Димитровград решиха социалистите от местната структура  БСП. Решението беше взето малко преди депутатите да се съберат на извънредна сесия и да решат да бъдат отпуснати  орязаните 40 млн. от субсидията на БДЖ, заради които се стигна до орязването на влаковете.

Предстои транспортният министър Ивайло Московски да проведе преговори с финансовия Владислав Горанов по въпроса в петък. При положителен отговор на Горанов Московски се ангажира да не спира повече влакове.

Въпреки това младежи от БСП – Първомай днес ще бъдат на гарата с подготвени за подписка листи.

Общинският  съвет на БСП – Първомай   подготви и декларация с която призовава  своите членове и симпатизанти, гражданите на Първомайска община да се включат активно във всички граждански прояви против спирането на влакове. Българските държавни железници изпълняват социални функции – се казва в нея –Железопътният транспорт е най-евтиният и достъпен транспорт за ученици, студенти и пенсионери. Няма да позволим тези групи да загубят възможността да се придвижват… Настоящото отношение на българското правителство е безотговорно. Железопътният транспорт е доказано най-екологичният и развитието му е проява на ангажимент към бъдещите поколения.

Междувременно редица първомайци се подписаха в организираната на гара Пловдив подписка. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    4 -5
    19:11, 17 яну 2015
    Нека нашичките министърчета да прочетат Хартата за правата на човека, която България подписва през 1955г и там гласи, че всеки човек има граждански, политически, икономически, социално-икономически и културни права и тяхното нарушаване се приема като геноцид.
  • 2
    Ча
    чана Вана
    3 -4
    10:49, 18 яну 2015
    И аз имам човешкото право да приемам всеки ден по 3000 калории под формата на качествена храна, да ползвам безплатна медицинска помощ, безплатно образование, ефективна защита от правоохранителните и правораздавателни органи, да получавам адекватно на труда си заплащане или достойна за старините си пенсия, да имам право на участие в живота на общността в която живея с отношение към процесите , които протичат в нея, право на чиста природна и духовна среда....и още много права! Но понеже повярвах на боклуците и подскачах заедно с тях в зората на демокрацията - сега загубих и онези малки човешки права които някога имах.Сега тези права имат онези , които ни окрадоха и ни превърнаха в безправни роби работещи по 15- часа за 300 лева с които освен да живееш скотски не можеш и да помислиш да си купиш правата , които загуби но искаш отново да имаш!Сега имам и правото да бъда оплюта от разни необразовани простаци , които на две изречени допускат по 10 грешки и разни ибрикчии които като комара на собствения си кантар тежат по 100 килограма. Да са живи и здрави всички а бог забавя но не забравя!
    • 12
      123
      1 -4
      14:54, 18 яну 2015
      В първото ти изречение е въпросът, който задаваш към всички ,но последвалите три съдържат и отговора-констатация, че "човек каквото си надроби, това ще сърба"!И една препоръка народе, за изборите"не ме слушай какво приказвам, а гледай какво върша" и като дойде времето"един път режи, нооо сто пъти мери "! Айде наздраве за именния ден на всички Атанасовци и Атанаски.
Последни новини