Два поредни опита за бомбени атентати бяха предотвратени в Истанбул

 Взривни устройства бяха открити и обезвредени пред молове в Истанбул вчера и тази сутрин, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Днес граждани забелязали съмнителен пакет, който бил оставен пред мол в квартал "Башакшехир" и извикали полиция. Екипите на място отцепили района, а сапьори установили че става въпрос за експлозив и го обезвредили.

В същия момент пред учебен център в квартал "Кючюкчекмедже" също е подаден сигнал за съмнителен изоставен пакет, който се оказал пълен с флакони с газ за пълнене на запалки.

Вчера в Истанбул е предотвратен друг опит за атентат в мол, съобщава в. "Хюриет". При съвместна операция на турската разузнавателна служба МИТ и екипи на турската полиция от отдела за разузнаване и отдела за борба срещу тероризма са били заловени двама кюрдски терористи, които опитали да влязат с взривно устройство в мол в квартал "Газиосманпаша". Задържаните терористи са членове на групировката Кюрдска работническа партия (ПКК).

Във вторник при самоубийствен атентат пред полицейски участък в Истанбул, извършен от жена-камикадзе, бе убит един полицай, а друг бе ранен.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу е поредният държавен лидер, за който се потвърди, че ще се присъедини към шествието за солидарност на Франция, което ще се проведе утре в Париж, предаде още Анадолската агенция, позовавайки се на източници от службата на премиера.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини