Яшо, който оскверни Богоявление, излезе от ареста, но отива на съд

Прокуратурата внесе в Районен съд – Първомай обвинителен акт срещу Янко Минчев - Яшо за поведението му по време на ритуала за Богоявление, когато скандализира обществеността със свалени панталони. За 3 дни са намерени доказателства за едро хулиганство, които според наблюдаващия прокурор Валери Велчев са достатъчни, събрани са по надлежния ред и се надява да бъдат приети от съдията по делото. В материала не е предложено наказание и срок, но според обвинението ако съдът приеме доказателствата Янко Минчев ще лежи в затвора ефективно поне една година. Максималната присъда за едро хулиганство е 6 години.

Междувременно стана ясно, че, при разпита Яшо се е признал за виновен. Минчев е осъществил престъплението с пряк умисъл.

Велчев потвърди и информацията, че  прокуратуртата е отказала да сключи споразумение с обвиняемия, което е поискал адвокатът му.

Очаква се делото да бъде разгледано в понеделник или най – късно във вторник идната седмица.

След изтичане на 48 часовото задържане, мярката за неотклонение спрямо обвиняемия Янко Минчев е "подписка", защото има постоянен адрес и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, според Прокуратурата.

Янко Минчев е бил осъждан два пъти с „лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер. Последното му наказание от девет месеца „лишаване от свобода" е изтърпяно на 16.01.2014 год.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (57)

  • 1
    Ka
    Ka.Gebeto
    0 -1
    14:06, 8 яну 2015
    Edro holiganstvo e npravilno difenirano poneje tozi Kreatur-Iasho edva li e vav sastanie da navredi po edromu.Toi e edna drebna riba i ziganiata mu niama granizi,no e edin NO HARM MAN.Prostapkata mo oba4dalboko m vaszmoti nikoi niama tova iskonno pravo da purugava nashia pravoSlaen IordanovDen.Ne 4e sam fenka na Dazi BA. no po Prinzip vav tozi aszpregt triabva da ima edna doza nravstvenos.Neka da mo bade nalojeno edno bezskompromisno nakazanie:Prestaplenie i naKAZANie,...intersno dali dumata naKAZANieproizlaza ot kazan.
  • 2
    ;)
    ;)
    15 -1
    14:34, 8 яну 2015
    Снимкта е малко размазана и не личи много дали Хулиганството му е едро или дребно. Пък и въпроса с размера винаги е бил малко субективен ...
  • 3
    Qs
    qshko
    7 -1
    15:04, 8 яну 2015
    shte izbqga v turciq tiq dni!
  • 4
    88
    888
    0 0
    15:39, 8 яну 2015
    да бяга и да не се връща никога. по - добре ще е за всички. да си го показва на турците и да не го хрантутим в затвора тая мръсна мръс, ****** гаден.
  • 5
    20
    200 лева
    30 0
    15:53, 8 яну 2015
    За едните 200 лева какво стана. Тези, които хвърлиха въдичката с парите, нещо да кажат. Вероятно всички празници от тук нататък ще им вървят по мед и масло. Идиоти.
  • 6
    Ta
    TANA MURABETO
    0 0
    16:13, 8 яну 2015
    Za takova oskvernenie neka mo izdadad edna niomolima stroga prisada ot pone barem 5godini strok tamni4en.
    Takav edin TROUBLE-MAKER zaslojava i po-losha u4as.Az ma vazmoti tova koshtusdtveno deanie prosto.
  • 7
    Ко
    кокошка
    9 -5
    16:26, 8 яну 2015
    Отче ще му простиш ли на Яшо. В затвора ще изкупува вината.
  • 8
    Ta
    TANA MURABETO
    0 0
    16:33, 8 яну 2015
    Toa TROUBLE-MAKER si zaslojava krutite merki koito privntivno se vzemat vav neGOvia kazos.Bravo na sadat.
  • 9
    Ta
    TANA MURABETO
    0 0
    18:23, 8 яну 2015
    Mnogo e spravedlivo tova.Neka tozi TROUBLE-MAKER da odgovaria za gnusssssnata si prostapka.Tova be sas koshtunstveni namerenia provukatzia.
  • 10
    Ta
    TANA MURABETO
    0 0
    19:23, 8 яну 2015
    Ami dali e realno i dopostimo tova koeto mene ma glojdi:Da ni bi ziganina da si e sabul gashtite sas iavnata potkana da izvarshi niakoi sas nego polovo snoshenie tam do pametnika??!!! Hipotetichno samo se zapitvam i mozakat mi ne go asemilira....
  • 11
    12
    123
    9 -5
    20:44, 8 яну 2015
    Българи, вие продадохте Христос за 30 сребърника(200 лева),защото целият ви живот след 89г се върти все около парите и в името на парите!
    • 45
      456
      13 0
      21:30, 8 яну 2015
      Отнесено към 2015 - психопати, фанатици, примати, продажници, тарикати и пълни нещастници. Първомай загуби много от този случай, а виновникът категорично не е само един.
  • 12
    1_
    1_4141204409
    7 -2
    21:16, 8 яну 2015
    "Време разделно" - еничаря Страхил кара сина на Манол да чертае кръст и да плюе върху него.
    • Мб
      мбкжг
      5 -4
      07:51, 9 яну 2015
      боклук
    • 23
      2377
      7 -2
      12:29, 9 яну 2015
      горе долу същото - пъсния поганец да си размаха оная си работа на християнския празник
  • 13
    Ед
    един
    13 0
    21:21, 8 яну 2015
    Нещо се счупи. Направо се сгромоляса. Да, престъпникът беше посочен, публично заклеймен и ще бъде осъден. Първомай нет се изяви като страж на справедливостта и закона. Защо ли обаче не съм удовлетворен. Нещо се счупи. Срина се из основи.
  • 14
    77
    777
    5 0
    12:31, 9 яну 2015
    Една година затвор е малко за това кощунство.Етнос-който няма собствена държава и азбука са способни само на това.Нищо свято няма за тях.И ще искат интеграция-как ще стане?
    • ..
      ..........
      11 -8
      16:31, 9 яну 2015
      Нали разбра, че се търсят свидетели. Ако имаш да казваш нещо, отивай в Съда и го казвай. Същото се отнася и за този, на който "Време-разделно" му е в главата. Истината е, че оливането беше пълно. В ромската махала има и много българи, живеят в мир и се разбират. Да ти припомня ли форума: оскърбителни епитети, призиви за изтребление и какво ли не. И понеже белята, както почти всички бели в този град се правят от има-няма десетина човека, същите тези сега ни приканват да се изтъпаним пред съда и да викаме - ***** ** ромите. Ще си поделят и резила, и отговорността с нас. Защото на краставичара това му е работата. Да обира краставиците. Да, ама не. Този път без мен. Който иска да носи лозунгите на луди автори - прав му път.
    • Истинските БЕЛИ в този град се правят от хората, които се вземат много насериозно и се бутат да управляват, да дават и да диктуват мнение. Има и умни хора, но техния глас не се чува, защото в едно просташко общество се чува гласа на този, който се бута най-отпред, а стойностните обикновено остават нечути и неразбрани. Ако в този град имаше малко повече интелект, щеше веднага да се направи връзка между изтопорчения *** на циганина и събитията в тресящата се от ислямистки изстъпления Европа. Никой не напада циганите, но толерантността към подчертаното сервилничене към тях е равна на престъпление към нас самите. Нека бъдем равни с тях, а не ги толерираме повече от необходимото. В тази връзка не е ли редно да поискаме в дома в Дебър българчетата лишени от родителска грижа да бъдат поне равен брой на циганчетата??? Вероятно има много сакати български деца, които биха се чувствали добре в този "палат"!
    • ?_
      ?_1420817937
      16 0
      17:35, 9 яну 2015
      Кой плаща тока и водата на циганите в старата махала при положение ,че всичките им постройки са незаконни ? Кой изсече до голо гората в вододайната зона до Парка ? Колко незаконни магазини и заведения функционират в старата махала ? Колко пъти общински служители са влезли в старата махала за да упражнят властта,която сме им дали ? Връщат ни 3000 от Европа! Канада,която първа ни учи как да ги интегрираме - репатриира 250 000? Майките ни с 42 г. трудов стаж и 120 лв. пенсия от които 80 лв. отиват за ток - циганите минимун 4 танета, 0 стаж , безплатен ток и вода, 600 лв. социални помощи които си търсят като заплата, а за разнообразие току ушамарят някой лекар от Бърза помощ или си изкарат циганския аргумент на християнския празник, където нямат работа ,защото в протокола за разпит се е посочил ,че е турчин , а той си е жив *******. Е ,стига с тая ваша толерантност,качиха се на главите ни. Като пишеш е много лесно да се правиш на европеец , до момента в който някой като Рашко не ти дойде комшия ,не сложи плетеното шопче ,не си пусне брада и жена му не си сложи бурка . Тогава ? Тогава на ул."Кубрат" ще има джамия и ще пее мюезин.
    • ..
      ...................
      10 -10
      18:04, 9 яну 2015
      Един момент. В конкретният случай е повдигнато обвинение за едро хулиганство, а не за проповядване на радикален ислям. Освен ако прокурорът не е наясно с материята. Освен това, ако има един ислямист, трябваше ли всички роми и мохамедани да бъдат поругани. Ако бяха виновни, защо нашият прокурор не повдигне обвинение на всички в махалата. Моля не злоупотребявай с неплащането на данъци и сметки. Броят на българите, възползващи се от помощи, социални и инвалидни пенсии, не плащащи данъци и осигуровки е много по-голям. Провери статистиката. Българите и малцинствата би следвало да потърсят правата си пред управлението на страната-държавната и общинска администрация, а не един от друг. Това е незаконно, рисковано и напълно неадекватно поведение. И още нещо. Опитът да стъпчеш някого, единствено заради етническата му принадлежност, лепвайки му вина, която няма, неминуемо го радикализира. Според мен, до Яшо трябва да застанат и други, които нарушиха много повече закони от него.
    • ..
      .......................
      9 -9
      18:44, 9 яну 2015
      Що се касае до джамията, ще кажа следното. Един храм, християнски или мюсюлмански, може да съществува единствено ако има достатъчно вярващи, независимо от социалния им статут, които да са способни да го издържат. Вярата е лично усещане и право, чийто предназначение не е да потиска друговереца. Ако друговерецът е враг, то исляма се превръща в излямизъм, а християнството в страничен клон - секта. До колкото разбирам, за теб друговереца е враг. Това е изключително притеснително за същността на първомайската енория.
    • 99
      999
      7 0
      19:16, 9 яну 2015
      адвокат на Дявола
    • 99
      999
      7 0
      19:16, 9 яну 2015
      адвокат на Дявола
    • 99
      999
      7 0
      19:16, 9 яну 2015
      адвокат на Дявола
    • ..
      .......................
      7 -8
      19:22, 9 яну 2015
      Зарежи, много филми гледаш. Тук една нормална дискусия не може да се проведе. Давай да разтурваме седянката, че загубих интерес. Спокойна вечер на всички.
    • Уй
      уйчо
      1 -3
      10:46, 11 яну 2015
      До 999. Ти какво искаш бе, простака ти с простак. Да хванем сопите. Кой те доведе тук. Направо не е за вярване.
    • Ед
      един
      5 -1
      13:41, 11 яну 2015
      един до беше събрал куража да му отлющи песник на тоя ******* дето се има за турчин, пък скача да вади християнския кръст сега нямаше да се плюнчите и правите на европейци, а щяхте да му ръкопляскате и да викате - а така . Само ,че историята ще запомни ще запомни Дупница ,че с жива веерига не пуснаха циганята ,пък Първомай с бездушието
    • Ед
      един
      2 -1
      13:41, 11 яну 2015
      един до беше събрал куража да му отлющи песник на тоя ******* дето се има за турчин, пък скача да вади християнския кръст сега нямаше да се плюнчите и правите на европейци, а щяхте да му ръкопляскате и да викате - а така . Само ,че историята ще запомни ще запомни Дупница ,че с жива веерига не пуснаха циганята ,пък Първомай с бездушието
    • Уй
      уйчо
      1 -1
      13:50, 11 яну 2015
      Точно ти трябва да застанеш да циганина и да получиш същите години пандела. Пълна откачалка. Точно за тебе говоря.
    • Ощ
      още един
      3 0
      22:08, 11 яну 2015
      Толерастията не е позиция, а болестно състояние! Нещата си имат тънка граница, която толерастите не разбират. Сега франция наместо да вика "Аз съм Шърли", по добре да вика "Кой ми сра в гащите" Щото и те бяха пълни толерасти, като си напълниха хубавата държава с ******и.
  • 15
    62
    625
    7 0
    12:51, 9 яну 2015
    човек в затвора.. провален живот.. точка.
  • 16
    То
    Тошко
    5 -2
    13:37, 9 яну 2015
    На мен ми дадоха наградата В БИГ БРАДЪР за това а Вие искате да го съдите На мен цяла БГ ми видя атрибута а при Вас 50 човека.Явно неговия е по малък а при мен зрителите го харесаха.Нека се замислят тия дето ще го съдят?КАКВА НАГРАДА ДА МУ ДАДЪТ?
  • 17
    _1
    _1420822367
    6 -6
    18:58, 9 яну 2015
    Журналистката трябва да бъде много внимателна към себе си и към събеседниците си , да не премине от атрактивна към опасна тема.
    • 76
      763228024_1
      6 0
      19:33, 9 яну 2015
      шубето е голям страх адвокате
    • Пъ
      първомайка
      8 -5
      09:34, 10 яну 2015
      Глупако твоят страх е подкован от невежество и закален в демагогия.
  • 18
    Ve
    velizar_1420840647
    0 0
    23:53, 9 яну 2015
    si4ki cigani na sapun
  • 19
    76
    763228024_1
    3 -3
    09:24, 10 яну 2015
    Теодора, защо не си направиш една по дълга ваканция. Виж света извън Първомай, срещни се с нови хора-с различни манталитет, дух и интелект, почини си. Ще се върнеш нов човек. Дори можеш да станеш един от журналистите, написал: "Аз съм Шарли". Вярвам в теб. Ти имаш потенциал. Хей, "999". Ако с този подход си поддържаш популярността, то в Първомай нивото е паднало много ниско. За разлика от Теодора, ти нямаш никакъв ресурс.
    • Pa
      parv_net
      1 -1
      10:17, 10 яну 2015
      Искам, ама много искам да се срещам с разни хора, ама на тях им е по - удобно да се крият зад анонимни коментари. Удобно ти е да се обръщаш към мен на малко име? Има нещо фамилиарно, почти приятелско? И какви думи знаеш - да ти завиди човек - ресурс!, потенциал! Леле колко интелигентни хора ме четат и коментират, а после разправят, че читаемостта е падната. И добре би било да знам в какво ме обвиняваш, просто така, за да не оставам с впечатление, че си чешеш пръстите!
    • До
      до parv_net
      1 -1
      10:43, 10 яну 2015
      От това което пишете разбираме , че сте свикнала не просто с езика на омразата , а с омразата като нормалност.
    • Pa
      parv_net
      2 -1
      10:52, 10 яну 2015
      От това, което пишете разбирам, че няма значение какво пиша...
    • До
      до parv_net
      2 -2
      11:28, 10 яну 2015
      Ако сте в град , където 15 националности живеят заедно или се опитват да живеят , какво ще всявате омраза , непоносимост или страх ? Освободете от този показен патриотизъм. Приятен ден!
  • 20
    До
    До 999
    7 0
    09:45, 10 яну 2015
    999 се бори за господство на "чиста бяла раса " .
  • 21
    За
    за 1$
    6 0
    09:49, 10 яну 2015
    Десетилетието на ромското включване измина и целия ресурс,който севложи по интеграцията им роди единствено такива прецеденти като бать Сали,Дилян Пеевски,цар Киро и рязаните със щилки български пенсионери.Да ни честито от снощи и по централната телевизия дадоха медийна известност на "*******.аргумент по първомайски"
    • ..
      ...................
      4 -1
      10:03, 10 яну 2015
      Напълно ще се съглася с теб в случай че добавиш това, което се роди от 89 година насам по отношение на българския бизнес и управленски елит. Това е и единствената разлика между твоето и моето мислене. Отстраняването на посочените от теб ще обслужи националната суета на българина, но няма да му свали оковите. Категорично не всички бизнесмени са непочтенни. Ще ги познаеш по подходът, чрез който се развиват. Едни печелят в условията на конкуренция, а други чрез охрана на монополното си положение.
  • 22
    44
    442
    8 0
    10:15, 10 яну 2015
    най-накрая Здраститу разнесе името на Първомай из цяла България
  • 23
    ..
    ......................
    6 -3
    11:33, 10 яну 2015
    Всъщност, охраната на монополното положение е продиктувана от това, че този тип бизнес среди биха фалирали в условията на конкуренция. За да оцелеят, те променят правилата - подкупи, натиск, манипулация, изграждане на медийни империи и поръчкови журналисти. Използват дори и религията (ако си гледал вчерашната панорама). Един пример от историята. През 15-16 век, Католическата църква е изправена пред бунтове в почти цала Европа. Причината е изключителната бедност, пълната липса на права за ниските прослойки и поставянето на Църквата в услуга на капитала. Седем годишни деца са работили в текстилни манифактури, рудници и корабостроителници, стартира търговията с роби и то не само негри, а и пленници от различни националности. Въпреки безбройните убийства, Католическата църква не успява да се справи, приходите и намаляват. Част от развиващата се средна класа (основно търговци и чиновници), които по същност не са били аристократи, ограничават контактите си с Църквата. Тогава Папа Павел III (ако не се лъжа) одобрява ордена на Йезуитите. Иерархия на четири нива, военна дисциплина, готовност да загубят живота си в името на ордена и разрешени всички средства, без изключения, за постигане на целта-овладяване на отцепниците. Йезоитите са били "тайните служби" на църквата. И тък като всичко се повтаря през вековете, оковите са дефинирани по подобен начин дори и в настоящия момент. Вчера имаше документален филм за френските журналисти, публикували карикатури на религиозна тематика. Отнема на свободата с цел - тоталитарно управление.
    • ,,
      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      1 0
      13:46, 10 яну 2015
      Само да Ви припомня ,че единия го гръмнаха и заради това ,че си бе позволил да напише пророчество - примерно ...2015г. зъбите ми изпадаха,2020г. събудих се мюсюлманин . И???
  • 24
    ..
    .......................
    6 -2
    18:01, 10 яну 2015
    Именно. В този смисъл ви предлагам, вместо да пъдите ромите от християнството, да им дадете свето причастие. Привлечете ги и им станете пастири. Наистина, за това се иска разум, а не да си промит мозък, но все пак е възможно. Познавам те от много време. Добро момче си, макар и малко глупаво. Все пак, вярвам в успеха. За да излезете морални победители от случката ти предлагам следното. Повикайте всички медии в страната и, пред очите на насъбралото се първомайско множество от българи и роми, дайте на Яшо една евхаристия. В края на краищата, преди или след пандиза, той сам може да си я потърси. С вас съм. Стискам палци. Ама, както казах, няма да дойда на процеса. Аз съм пас.
    • As
      as
      0 0
      19:08, 10 яну 2015
      Amin
    • Гй
      гйхкф
      5 -2
      09:45, 11 яну 2015
      Какво множество бълнуваш бе...глупости. На йорданов ден имаше няколко циганина, поповете и кмета. В съда най много да отидат същите. Оправяйте се.
  • 25
    Ре
    Реалността
    0 0
    20:32, 10 яну 2015
    По Йордановден газим полупияни във водата за "здраве и берекет " и продължаваме да твърдим , че така пазим традицията . Пазим реката или фонтана за себе си , за да не пуснем циганите в нея . Но те също искат да скочат и намерят кръста . Но не роптаем , когато го докопа бабаит с остригана до голо глава и пръхти премръзнал , че "всъщност не вярва в Бог" . Пазим MAJKA BYLGARIQ , както от изток , както от запад , та дори от по - близо - откъм циганското гето. Журналистиката , която трудно върши работата си на коректив . Спас Спасов
  • 26
    12
    123
    5 -1
    20:47, 10 яну 2015
    Чета "дълбокомислените" ви изречения и все повече се убеждавам, че сте ограничени хора независимо собственото ви мнение, че сте от интелигентните,защото ме се струва, че прескачате или не искате да признаете- религията не дава решения на основните житейски проблеми.Помня едно време в училище се учеха философски науки, които сега на никой от настоящите управници и попове не са удобни, защото дават отговорите на случващите се ситуации в държавата ни и в частност градеца ни.Движите се по перваза господа и не наричате нещата с истинските им имена!
    • Въ
      въпросителна
      1 -2
      13:09, 11 яну 2015
      И кое е истинското им на това което се случи по Йорданов ден ?
    • Уй
      уйчо
      1 -1
      14:14, 11 яну 2015
      Може ли аз да отговоря. На Йорданов ден се срещаме с приятели, пийваме, хапваме, веселим се и си пожелаваме хубави неща. А това, което се случи на Йорданов ден е цирк, маскарад, купон по първомайски, в който играят много кофти артисти. Що не ни оставите да си живеем живота бе тъпанари.
  • 27
    Аз
    Аз съм Шарли
    6 0
    21:47, 10 яну 2015
    Събитията през последните дни във Франция показват само едно нещо. Свободата или я има, или не. Кой ни я отнема, всеки сам да помисли. Едно е ясно. Без свобода, бъдещето ни принадлежи на накой друг. Животът ни е умело използван, а мечтите ни оковани. Нещата наистина трабва да се назовават с истинските им имена.
  • 28
    Ta
    TANA MURABETO
    1 -3
    22:52, 10 яну 2015
    I az sam ShaRlie....

Още новини

Последни новини