Приемаме 30 украински войници за лечение

България ще приеме за лечение 30 ранени украински войници. За това са се договорили министърът на отбраната Николай Ненчев и украинският посланик Микола Балтажи миналата седмица.

Средствата се осигуряват от доброволен фонд на НАТО, който се управлява от България. Засега обаче само ние и Словакия сме направили вноски в него - София половин милион лева и Братислава - 300 000 евро. Очаква се в първите месеци на новата година със средства във фонда да се включат и други държави, членки на алианса.

В България ще пристигнат украински войници, които са получили по-леки наранявания и имат нужда от рехабилитация и възстановяване. Най-вероятно те ще бъдат настанени в санаториуми на ВМА в Хисаря, Банкя и Поморие.

Обсъдена е била възможността пострадалите украинци да бъдат докарани в България с военнотранспортен самолет "Спартан" на нашите ВВС. Този тип машини разполагат с медицински модул, който за броени минути се монтира вместо пътнически или товарен модул.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Же
    железар
    3 -1
    16:52, 31 дек 2014
    Малоумиееееееееееееееееее у министрееееееееееееееееее,идиотизъъъъъъъъъъъъъъъъм,кретенизъъъъъъъъъъъъъъм
  • 2
    Ба
    бай Милчо
    0 0
    12:05, 1 яну 2015
    Оставка за правителството!Ние нас си не можем да оправим .Кой кретен ни вкара в тая каша.Там където големите си мерят пишките ние си оголваме гъза
Последни новини