7550 лв помощи гласуваха общинските съветници

Еднократна финансова помощ в общ размер 7550 лв ще получат 21 нуждаещи се граждани от общината. Това решиха на последната си сесия общинските съветници. Средствата са предвидени в местния бюджет за подпомагане на болни и социално слаби. За разлика от предходните години през тази те не бяха изразходвани всеки месец, а комисиите по здравеопазване и по финанси предпочетоха да съберат по – голяма сума, която разпределиха между хора крайно нуждаещи се и с тежки диагнози граждани. В зависимост от преценката на съветниците хората ще получат суми в размер от 50 до 1000 лв.  

Решението беше последното взето за тази година на редовната сесия на местния парламент. В края на заседанието кметът на общината благодари на всички съветници за съдействието по изпълнението на бюджета и адекватната им реакция след наводненията и природните бедствия.

30 минути след началото на сесията бяха взети решения за работата на Общински съвет през следващата година, стратегията за интегриране на ромите, последна актуализация на бюджета, бяха утвърдени кандидатите за съдебни заседатели и други.

 Председателят Петков благодари на колегите си, пожела им хубави празници и успешна Нова 2015 година, а всеки от тях си тръгна с коледен подарък от общината – рекламни материали, календар, бутилка вино и набор за сервирането му.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини